Lees meer over hypotheken
Spaarrekening rente vergelijken
Het vergelijken van de beste spaarrente is voor de ene een sport en een ander moet er niet aan denken. Maar het is slim om spaarrente tarieven te vergelijken om het maximale uit je spaargeld te halen. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen bij het vergelijken van spaarrekeningen en rentetarieven.
Sparen zonder betaalrekening: het kan bij NIBC
Sparen bij de bank waar je al een betaalrekening hebt. Het klinkt makkelijk en logisch. Dat is het tot op zekere hoogte ook. Maar: sparen bij de grootbanken levert niet de hoogste rente op. De oplossing? Een spaarrekening bij NIBC.
Deposito spaarrekening aantrekkelijke hogere rentetarieven
Een deposito spaarrekening is een veelgekozen optie vanwege de aantrekkelijke hogere rentes vergeleken met reguliere spaarrekeningen. Ontdek hier of een deposito spaarrekening bij jou past en waarom er een hogere spaarrente wordt gegeven.
Hoe de markt onze spaarrente beïnvloedt
Een hoge spaarrente: wie wil dat niet? Spaarders zoeken altijd naar de beste rente. Maar de hoogte van de rente die je ontvangt komt niet zomaar uit de lucht vallen. Meerdere factoren beïnvloeden de actuele spaarrentes. Zoals de markt, de Nederlandse bank en de Europese Centrale Bank. Eens kijken hoe dat zit.
Online spaarrekening: de weg naar slim sparen
In dit artikel gaan we dieper in op wat een online spaarrekening is, de voordelen ervan, en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste online spaarrekening voor jouw financiële doelen. Laten we meteen beginnen!
Jaap de Vuijst, Partner bij Spectrum Invest
Dit keer is Dirk Taat in gesprek met Jaap de Vuijst, Partner bij Spectrum Invest. Samen met zijn compagnon Jan transformeren zij panden naar appartementen en beleggen in appartementen.
Bieden en onderhandelen hoe doe je dat?
Als je het perfecte huis hebt gevonden, kun je meteen aan de volgende zoektocht beginnen: die naar de juiste prijs. Want de vraagprijs is een uitnodiging om flink te gaan onderhandelen. Hoe zorg je dat je voor een schappelijk bedrag huiseigenaar wordt? Een aantal do’s en don’ts.
De meest voorkomende beginnersfouten op de huizenmarkt
Het lijkt misschien heel makkelijk: je spot een leuk huis, maakt een deal, regelt een hypotheek en inpakken maar! Helaas. We hebben inmiddels geconstateerd dat er heel wat meer bij een huizenkoop komt kijken. En dan is een fout(je) ook snel gemaakt. Op welke punten gaan kersverse kopers het vaakst de mist in?
Hoe moet je omgaan met erfpacht?
Het is niets nieuws, maar wel vaak ín het nieuws: erfpacht. Klinkt als iets wat je moet betalen, en dat is het ook. Erfpacht heeft te maken met grond onder je nieuwe huis: die is gek genoeg vaak niet van jou. Maar wat is erfpacht precies en wat moet je ermee?
Hoe wordt bepaald hoeveel ik kan lenen?
Als je geld van iemand leent, moet je wel zeker weten dat je het ook terug kunt betalen. Anders kunnen er vervelende situaties ontstaan. Samen met de bank of hypotheekadviseur bepaal je daarom het maximale leenbedrag, op basis van jouw financiële plaatje. Dat is wel zo prettig voor alle partijen. Wat zijn je inkomsten? Heb je schulden? Staat er nog spaargeld apart?
Is mijn huis na de verbouwing meer waard?
Blijer dan blij ben je met je nieuwe huis, maar die bruine tegeltjes in de badkamer kunnen écht niet meer. En wie heeft die muur midden in de kamer neergezet? Weg ermee! Verbouwen kost geld, maar daarna is je huis ook meer waard. Toch?
Kan ik energiebesparende voorzieningen meefinancieren?
Ja! Bij NIBC kun je energiebesparende voorzieningen meefinancieren tot maximaal 106% van de waarde van de woning met een maximum van EUR 25.000. Uiteraard is dit alleen mogelijk voor de werkelijk gemaakte kosten aan energiebesparende voorzieningen.