)
Contact
The Impact Of ESG On Your Property's Value
Blog 30 jul. 2024, 10:00 CEST

De impact van ESG op de waarde van uw vastgoed

Wat bepaalt de waarde van uw vastgoed?

Heeft u zich ooit afgevraagd wat de waarde van uw vastgoed bepaalt? Naast locatie, rendement, oppervlakte en de kwaliteit van het gebouw, worden factoren zoals Environmental, Social, and Governance (ESG) steeds belangrijker.

Hoe ESG en klimaatrisico's de waarde van commercieel vastgoed beïnvloeden

ESG- en klimaatrisico's zijn nu integrale onderdelen bij het bepalen van de marktwaarde van commercieel vastgoed. Grote banken, taxatiebureaus en brancheverenigingen erkennen deze verschuiving en hebben gezamenlijk een nieuwe duurzaamheidssectie ontwikkeld voor vastgoedwaarderingen. In deze sectie wordt expliciet rekening gehouden met ESG- en klimaatrisico's, zoals overstromingsgevaar, bij de beoordeling van de marktwaarde.

Door deze duurzaamheidselementen mee te nemen, kunnen taxateurs de duurzaamheidsprestaties van een object beter beschrijven en de invloed ervan op de marktwaarde verwerken. Ze beoordelen bijvoorbeeld het werkelijke energieverbruik om CO2-uitstoot en energiekosten te schatten, en nemen milieurisico's mee in hun waarderingen. Daarnaast analyseren ze de marktwaarde van vastgoed na verduurzamingsmaatregelen, zoals het behalen van een A-label, inclusief bijbehorende kosten.

Het ESG-portaal van NIBC: ondersteuning van uw duurzaamheidstraject

Bij NIBC hebben we voor onze klanten het ESG-portaal gelanceerd. Dit platform vergemakkelijkt het rapporteren van essentiële duurzaamheidsinformatie en verbetert het begrip van duurzaamheidsinspanningen. Het portaal ondersteunt ook NIBC bij het voldoen aan verplichte ESG-openbaarmakingsvereisten onder de EU Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), conform de EU-taxonomiecriteria die duurzame activiteiten identificeren op basis van wetenschappelijk gevalideerde bijdragen aan klimaatverandering.

We waarderen de waardevolle inzichten die onze klanten via ons portaal hebben gedeeld en benadrukken dat duurzaamheid een gedeelde prioriteit is!

Heeft u feedback of vragen over dit onderwerp? Of wilt u de financiering van uw duurzame investeringsplannen bespreken? Neem gerust contact met ons op.

Samen bouwen we aan een duurzame toekomst.

Vragen? Neem contact op met

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht