Contact
Jonathan Mast 1Nqzqzby5hi Unsplash (1)

Asset management hypotheken

Woninghypotheken vormen een belangrijke activaklasse in Nederland, met een totaal uitstaand bedrag van ongeveer EUR 800 miljard. De Nederlandse hypotheekmarkt is sterk gereguleerd, wordt gekenmerkt door gestandaardiseerde acceptatiecriteria en een goede betalingsmoraal met sterke historische prestaties.

Wij bieden beleggers die op zoek zijn naar een gezonde investering met een rentevaste periode die kan variëren tot 30 jaar de mogelijkheid om in te stappen. Dit gebeurt via wat wij noemen ons Originate-to-Manage Platform (forward flow arrangements), waarbij NIBC institutionele beleggers de mogelijkheid biedt te investeren in Nederlandse woninghypotheken zonder zich bezig te hoeven houden met de operationele rompslomp die gepaard gaat met het regelen van hypotheken.

Investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt

NIBC Bank N.V. is in 1945 opgericht om te helpen bij de wederopbouw van Nederland en is sterk geworteld in haar verplichtingen naar de samenleving en het milieu. ESG is daarom verankerd in onze strategie en de manier waarop wij ons hypotheekbedrijf voeren. Ons hypotheekaanbod stelt klanten in staat hun huizen te verduurzamen, terwijl wij aan onze beleggers rapporteren over bijvoorbeeld energielabels. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring op de Nederlandse woninghypotheekmarkt en zijn actief met twee merken: NIBC en Lot Hypotheken. Een deel van de hypotheken die onder beide merken worden verstrekt is bestemd voor onze eigen balans en een deel voor onze investeerders, zoals AXA IM.

Zo bieden we een op maat gemaakte strategische aanpak voor investeerders met de volgende combinatie van USP's:

  • NIBC is zeer ervaren in de Nederlandse hypotheekwereld
  • De belangen van de investeerder liggen op één lijn met die van NIBC, dat voor haar eigen portefeuille belegt in identieke hypotheken
  • Volledige transparantie en maatwerk voor de investeerder via NIBC's Originate-to-Manage Platform
  • NIBC kan met de eigen balans investeerders ondersteunen door bijvoorbeeld verwante hypotheekleningen zoals overbruggingen zelf te houden

Wilt u meer weten over beleggen in de Nederlandse hypotheekmarkt via NIBC, download dan onze two-pager of neem contact op met ons team van toegewijde asset management hypotheken-experts.

Two-pager Asset management hypotheken
pdf
220.1 kB

Vragen? Neem contact op met Frits van der Scheer

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht