Contact
CSR2

NIBC & ESG

Bij NIBC zijn we niet alleen een bank, maar ook een partner in het bouwen aan een duurzamere toekomst. Onze oorsprong in 1945, gericht op de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog, heeft ons altijd bewust gemaakt van onze maatschappelijke verplichtingen. In lijn met deze erfenis en in een tijd waarin duurzaamheid van cruciaal belang is, hebben we onze ESG-strategie verder geconcretiseerd en ambitieuze doelen gesteld.

Als bank geloven we dat het onze verantwoordelijkheid is om een duurzaam bedrijf te zijn, gewijd aan het faciliteren van de ambities - en duurzaamheidsambities - van onze klanten.
We streven naar het bouwen van een betere samenleving door het financieren van assets die positief bijdragen aan duurzaamheid.

ESG Klantenportaal
Om deze visie te ondersteunen, hebben we voor onze klanten het ESG Klantenportaal gelanceerd. Hiermee hopen we u zo goed mogelijk door het rapportageproces van cruciale duurzaamheidsinformatie te begeleiden en het portaal biedt de mogelijkheid om gezamenlijk te beoordelen waar u momenteel staat met betrekking tot uw duurzaamheidsinspanningen. Het stelt ons in staat om samen met u de volgende stap te nemen in het verduurzamen van uw assets.
Tegelijkertijd helpt het ons om te voldoen aan onze verplichtingen op het gebied van ESG, met name met het oog op de aankomende EU Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

CSRD
De CSRD is een richtlijn vanuit de Europese Commissie die middelgrote, grote en/of beursgenoteerde ondernemingen verplicht om verslag uit te brengen over hun duurzaamheidsinspanningen volgens de criteria van de EU-taxonomie. Deze taxonomie identificeert welke activiteiten als duurzaam kunnen worden beschouwd op basis van wetenschappelijk getoetste bijdragen aan het voorkomen van, of aanpassen aan de klimaatverandering.

We zijn verheugd over de hoeveelheid waardevolle informatie die we al van u hebben mogen ontvangen via het portaal. Dit toont aan dat duurzaamheid een gedeelde prioriteit is.

Heeft u feedback, vragen of wilt u de financiering van uw verduurzamingsplannen bespreken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Samen werken we aan een duurzame toekomst.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht