Inloggen
Bouwdepot binnen? Aan de slag!

Jouw bouwdepot

Je gaat bouwen, verbouwen of je huis verduurzamen. Nu het bouwdepot geregeld is, wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Hoe je het bouwdepot optimaal benut? Wat je allemaal moet weten? We hebben de belangrijkste dingen even goed voor je op een rijtje gezet.

Wewtgkpuvt0

Wat is een bouwdepot en hoe werkt het?

Leen je extra geld naast jouw hypotheek van ons om een woning te bouwen, te verbouwen of te verduurzamen? Dan storten wij dat bedrag voor een bepaalde tijd (de looptijd) op een speciale rekening. Het bouwdepot noemen we die rekening. Met het geld in het bouwdepot betaal je zelf de rekeningen van de bouw of de verbouwing. Zoals de factuur van de aannemer, de stukadoor of het bouwbedrijf. Je declareert de rekening bij ons en wij betalen het bedrag weer aan jou uit. Uiteindelijk komt er steeds minder geld in je bouwdepot te staan. Aan het einde van de afgesproken looptijd is het bouwdepot meestal leeg. Zit er toch nog geld in het bouwdepot? Dan verrekenen we dit uiteraard met je.

Kenmerken van jouw bouwdepot

Mockup Two Iphones Hypotheek

Handig! Declareer binnen 2 minuten je bonnetjes

Bij NIBC begrijpen we dat jij je handen vol hebt aan je verbouwing. Daarom maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Declareren voor je bouwdepot heb je dan ook binnen 2 minuten gedaan. Pak je telefoon, maak een foto van de bon en voila: declaratie voltooid!

Open je MijnNIBC-app, log in en ga naar het tabblad ‘Bouwdepots’ en kies voor ‘Nieuwe declaratie indienen’. Upload de foto van de rekening of kassabon en druk op verzenden. 

Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat het geld op je rekening staat.

(Ver)bouw(ing) voltooid: Geld over in het bouwdepot, en nu?

Als de bouw of verbouw is afgerond en het bouwdepot is niet leeg, dan lossen we het restbedrag automatisch af op de lening. Je krijgt hierover van te voren wel bericht. Daarna sluit het bouwdepot. Wil je zelf bepalen op welk leningdeel het restant in het bouwdepot wordt afgelost? Neem dan contact op met onze servicedesk

Let op: Is het resterende bedrag in het (verduurzamings-) bouwdepot na bouw/verbouwing of aan het einde van de looptijd van het depot lager dan 250 euro bij NHG of 7.500 euro bij niet-NHG, dan maken wij dat bedrag gewoon over naar je IBAN-rekeningnummer. Dit kan invloed hebben op de marktwaarde (na verbouwing) van de woning.

Veelgestelde vragen over een bouwdepot

#024

Hypotheekadvies over bouwdepot

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden van een bouwdepot? Een hypotheekadviseur kan je daarbij helpen of advies geven op basis van jouw persoonlijke situatie. Maak een vrijblijvende afspraak bij een onafhankelijk hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht