Contact
Datacenter
Nieuwsbericht 19 nov. 2020 13:00 CEST

Het vergroten van de Europese marktpositie binnen de datacenterindustrie

Penta Infra 

Penta Infra ("Penta") is een Nederlands digitaal infrastructuurfonds dat investeert in hoogwaardige datacenter activa in heel Europa, zowel in greenfield projecten als in bestaande datacenters. Naast het ontwikkelen en investeren levert Penta datacenter oplossingen aan haar klanten, variërend van colocatie tot build-to-suit datacenters.

Begin dit jaar verwierf Penta zijn vijfde Duitse datacenter in Düsseldorf via een sale-and-lease back structuur. Deze acquisitie past perfect in de strategie van Penta om een belangrijke speler te worden in de Europese hub en edge markten.

De opdracht

Penta wilde de overname financieren door senior secured debt aan te trekken. Vanwege de ervaring van NIBC met digitale infrastructuur en de goede wederzijdse relatie werden wij benaderd om een op maat gemaakte schuldfinancieringsoplossing te bieden voor de financieringsbehoeften van het bedrijf.

De toegevoegde waarde

Door de combinatie van onze professionele en ondernemende aanpak en onze ervaring in de datacentersector konden we een flexibele financieringsoplossing ontwerpen. Deze op maat gemaakte financieringsoplossingen stellen ons in staat klanten zoals Penta te ondersteunen bij hun groei in de groeiende digitale infrastructuursector.

Het resultaat

NIBC steunt Penta door een deel van de met eigen vermogen gefinancierde overname te herfinancieren, waardoor het bedrijf zijn kapitaal verder kan inzetten voor zijn missie: "Het mogelijk maken van de groei van de digitale economie".

Voor de overname van ons nieuwe Duitse datacenter in Düsseldorf heeft NIBC ons tijdens het proces solide ondersteunt. NIBC's praktische aanpak en uitgebreide marktkennis helpt ons bij het uitbreiden van ons portfolio in heel Europa.
Caspar Slagboom, Penta Infra
Datacenter

Vragen? Neem contact op met Jan Willem van Roggen

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht