Inloggen E-adviseur

Rekentool Investeringshypotheek

Bereken met de onderstaand rekentool de investeringshypotheek van jou klant. 

  • * Verplicht in te voeren
  • * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

Bij het invullen van het onderdeel 'huidige woonlasten (per maand)' dient u rekening te houden met een afslag van 35% voor aftrekbare rente in box 1.


Voorbeeld: totaal bruto maandlast (rente en aflossing) is € 2.100,-. De rente per maand (box 1) is € 700,- en de aflossing per maand is € 1.400,-. Bij het onderdeel huidige woonlasten (per maand) van de rekentool vult u dan in: rente (€ 700,- x 65%) + aflossing € 1.400,- = € 1.855,-.

Thepowercouple Fahag0at6ro Unsplash

Kenmerken Investerings­hypotheek

Aflossen

Een aflossingsvrije hypotheek kan je klant afsluiten voor maximaal 50% van de marktwaarde in verhuurde staat. Het bedrag boven de 50% marktwaarde in verhuurde staat mag in 30 jaar lineair worden afgelost of in 10 jaar annuïtair.

Maximale financiering

De hypotheek is maximaal 80% van de waarde van de woning in verhuurde staat of 80% van de investering als dat lager is en de woning recent gekocht is.

  • Steden maximale LTV 80%
  • Krimpgebieden maximale LTV 65%
  • Rest van Nederland maximale LTV 75%

Klik hier voor een overzicht.

Hoofdsom woning

Per onderpand is de minimale lening € 70.000,- en de maximale lening € 500.000,-. Wij financieren maximaal 4 onderpanden per klant.

Huurinkomsten

Huurinkomsten worden voor maximaal 80% meegenomen indien er sprake is van een huurcontract voor minimaal 2 jaar. Indien er nog geen huurovereenkomst aanwezig is worden de huurinkomsten meegenomen voor 50% van de te verwachten huurinkomsten.

Wij staan voor jou klaar

Heb je een vraag of heb je hulp nodig met een hypotheekaanvraag? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht