Inloggen E-adviseur

Zuiver oversluiten

Er is sprake van zuiver oversluiten wanneer iemand zijn hypotheek oversluit, in de eigen woning blijft én de nieuwe hypotheek niet hoger is dan de af te lossen bestaande hypotheek + alle oversluitkosten.

NIBC SSOS 50

Video: met collega Antonio over...

de mogelijkheid van zuiver oversluiten tegen werkelijke lasten. Zo heeft uw klant meer mogelijkheden om zijn woonwensen uit te laten komen. Antonio van Wijk - Product Manager NIBC - praat u bij over de nieuwe zuiver oversluitpropositie van NIBC.

De voorwaarden

Maximale hypotheek

Zo mag de maximale hypotheek niet hoger zijn dan de optelsom van de huidige hypotheek + vergoedingsrente + oversluitkosten.

Werkelijke maandlast

De nieuwe werkelijke maandlast van de lening moet altijd gelijk of lager zijn dan de maximale financieringslast conform de TrHK.

Daarnaast moet de nieuwe werkelijke maandlast lager dan of gelijk zijn aan de huidige werkelijke maandlasten.

Aflosvrij

Het aflosvrije gedeelte in de bestaande hypotheek mag niet verhoogd worden.

Rentevastperiode

Minimale rentevastperiode van 10 jaar, of gelijk aan de resterende looptijd van het leningdeel indien deze korter is.

Bekijk de som

van de maximale hypotheek bij Zuiver oversluiten:

Voor iedere doelgroep

Bij NIBC kijken we verder dan alleen leeftijd en inkomen. Zuiver oversluiten tegen werkelijke lasten is namelijk voor iedereen die in aanmerking komt voor een NIBC hypotheek. Is jouw klant dus in loondienst, ondernemer of gepensioneerd? Zuiver oversluiten op werkelijke lasten is voor alle doelgroepen een optie.

NIBC Whatsapp Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via WhatsApp

Als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent NIBC Hypotheken? Meld je dan aan voor onze WhatsApp nieuwsbrief en ontvang het nieuws als allereerst. Zie het als extra service voor jou als adviseur.

Even sparren of een vraag?

De NIBC Hypotheekdesk is een verlengstuk van jouw team. Onze experts op de Hypotheekdesk hebben jarenlange ervaring en zijn er voor jou! Neem contact op met onze experts van de Hypotheekdesk.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht