Inloggen E-adviseur
Bank Blauw Met Verhuizdozen

Het beleid van NIBC bij energielabel nieuwbouw

Nu de leencapaciteit afhankelijk is van het energielabel, is het belangrijk om te weten hoe NIBC hiermee omgaat.

Wat zegt de wet- en regelgeving?
Volgens de huidige wet- en regelgeving mag een verruiming van de leencapaciteit op basis van het energielabel alleen plaatsvinden als er een geregistreerd en geldig energielabel aanwezig is. Dit betekent dat bij de acceptatie van een nieuwbouwwoning, waar de woning nog niet is opgeleverd en er dus geen definitief energielabel in het register van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) staat, een uitzondering wordt gemaakt.

Voorlopig energielabel bij nieuwbouw
De Toelichting Regeling Hypothecair Krediet (TRHK) heeft opgenomen dat bij nieuwbouwwoningen mag worden uitgegaan van het voorlopige energielabel. Dit voorlopige label wordt gebruikt bij de aanvraag van de omgevingsvergunning en is dus een belangrijk document bij de beoordeling van de leencapaciteit.

Hoe gaat NIBC hiermee om?
Wij houden het voorlopige energielabel aan dat is gebruikt bij de aanvraag van de omgevingsvergunning voor de bouw. Wanneer de nieuwbouwwoning wordt opgeleverd, zal er een inspectie plaatsvinden om het energielabel definitief vast te stellen.

Even sparren of een vraag?

De NIBC Hypotheedesk is een verlengstuk van jouw team. Onze experts op de Hypotheekdesk hebben jarenlange ervaring en zijn er voor jou! Neem contact op met onze experts van de Hypotheekdesk.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht