Inloggen E-adviseur
NIBC SSOS (14 2 2022) 15
Houd meer tijd over om woonwensen waar te maken

Eenvoudig en snel oversluiten

Nieuwsbrief 24 mei 2022

Het oversluitproces van NIBC is vereenvoudigd en versneld. Door gebruik te maken van een desktop taxatie (let op! Tot maximaal 90% LTV) en een Inkomensbepaling Loondienst (IBL), houdt u nog meer tijd over.

De voorwaarden
5 documenten om over te sluiten
Wanneer het gaat om een niet-NHG hypotheek worden de volgende documenten gevraagd:

  1. Legitimatie,
  2. Bankafschrift,
  3. IBL (of IKV of MPO),
  4. Desktop taxatie
  5. Overzicht van de huidige hypotheek.

Bij een hypotheek met NHG moet er een zesde document worden aangeleverd: boeterente specificatie.

Het klantprofiel
Uw klant blijft in de woning wonen en wil de hypotheek oversluiten. Eventueel in combinatie met een verbouwing, verduurzaming of consumptieve opname.

Desktop taxatie tot 90% van de marktwaarde
De desktop taxatie kan toegepast worden wanneer het gaat om het oversluiten van de hypotheek tot 90% van de marktwaarde. Is de marktwaarde meer dan 90%? Dan zal er een standaard taxatie rapport aangeleverd moeten worden.

Werken met een werkgeversverklaring of reguliere taxatie
Uiteraard is het mogelijk om een hypotheek over te sluiten met een werkgeversverklaring en/of reguliere taxatie. Let wel op dat het acceptatieproces dan langer zal duren. Deze twee documenten bevorderen niet de snelheid die wel van toepassing zijn bij een desktop taxatie en IBL.

Oversluiten met NHG
Het is zeker mogelijk om van dit oversluitproces gebruik te maken wanneer het gaat om een oversluiting naar een NHG hypotheek. Hierbij hanteren we wel de NHG voorwaarden. Dit betekent dat er geen consumptieve besteding mogelijk is. Daarnaast moet er een zesde document aangeleverd worden: boeterente specificatie.

Let op: NIBC accepteert alleen een desktoptaxatie van Calcasa. Een desktoptaxatie van een ander partij wordt niet geaccepteerd. 

3 tips op een rij...

Maak gebruik van Ockto

Maak gebruik van IBL

Maak gebruik van een Desktop taxatie

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht