Inloggen E-adviseur
Brone Prescone
Hypotheken 16 jun. 2022, 00:00 CEST

NIBC op bezoek bij... Personce

“Expats gaan de woningmarkt domineren.” - Joost Broné
Je bent een expat in Nederland en je koopt graag een woning. Waar begin je dan? Grote kans dat je terecht komt bij de specialisten van Personce in Eindhoven. In deze ‘Op bezoek bij…’ maak ik kennis met een van de twee directeuren, Joost Broné. Hij vertelt met veel passie over wat Personce betekent voor expats en over de rol van NIBC hierin.

Wie is Personce?
Personce bestaat sinds 2018 en is een one-stop-shop voor de expat. Buitenlanders die (tijdelijk) in Nederland wonen en werken kunnen er terecht voor financieel advies rond het afsluiten van een hypotheek en alles wat erbij komt kijken. Niet voor niks zijn zij gevestigd in Eindhoven. In dit gebied wonen en werken relatief gezien veel expats. Bij bedrijven als Philips, ASML en High Tech Campus. Joost en oprichter Laurens Meerhoff hebben samen meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van hypotheken en verzekeringen en weten heel goed wat een expat nodig heeft: oprechte aandacht.

Andere culturen, andere gewoontes
Voor een Nederlander is het al lastig om een woning te kopen, de verzekeringen te regelen en en een passende financiering te vinden. Kun je nagaan wat erop je afkomt als je uit bijvoorbeeld India of China komt om hier te wonen en werken! Een totaal andere omgeving, een andere taal en andere gewoontes. En wat dacht je van het weer? Los daarvan zijn er ook heel veel financiële zaken te regelen, zoals in veel gevallen ook het afsluiten van een hypotheek.

Joost en zijn team zijn er voor deze mensen. “Onze focus ligt bij hypotheken verstrekken, maar er komt zoveel meer bij kijken. In Nederland zijn we gewend om alles te verzekeren, daar denken expats helemaal niet aan. Onze service is dus veel uitgebreider en we kijken ook continue naar hoe we dit nog beter en gerichter kunnen doen. Ik ga zelfs een talencursus Indisch doen!,” zegt Joost enthousiast.

Beperkt aanbod voor groeiende doelgroep
In Nederland werken zo’n 200.000 expats. Wat veel! Dat het hypotheekaanbod voor deze doelgroep zo beperkt is, verbaast me dan ook. NIBC is een van de verstrekkers met wel een breed pakket voor expats. En dat is heel fijn en ook uniek, vindt Joost:

“Deze doelgroep gaat namelijk steeds meer de woningmarkt domineren in steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven maar heeft ook echt andere vragen.” Joost legt uit dat expats vaak beschikken over veel financiele middelen en daardoor ook veel meer mogelijkheden hebben. En hun situatie zorgt ervoor dat ze heel specieke vragen en eisen hebben. Bijvoorbeeld of het mogelijk is om een woning tijdelijk te verhuren wanneer ze voor een bepaalde tijd ergens anders wonen. Of, dat ze de overwaarde van hun woning kunnen opnemen om bijvoorbeeld een extra woning te kunnen kopen.” NIBC Direct biedt hierin veel opties en denkt daarin graag mee. Ook bij NIBC Direct weten de adviseurs dat expats meer kijken naar voorwaarden dan naar rentes. En dat NIBC de productkaarten al in het Engels aanbiedt, zegt veel over het belang wat NIBC hecht aan deze bijzondere doelgroep.

Na een uur hangen Joost en ik de telefoon op. Wat een leuk en enerverend gesprek was dit! En, ik stak er nog veel van op ook. En wist je dat wij dit soort learnings ook intern delen? Zo werken we continue aan het verbeteren van onze sercice. Zodat jij als hypotheekadviseur, jouw klanten het beste kan begeleiden in het gehele aanvraagproces.

Goodbye, au revoir, arrivederci, Selamat tinggal, 再见.

Even sparren of een vraag?

De NIBC Hypotheedesk is een verlengstuk van jouw team. Onze experts op de Hypotheekdesk hebben jarenlange ervaring en zijn er voor jou! Neem contact op met onze experts van de Hypotheekdesk.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht