Inloggen E-adviseur

NIBC zet volgende stap met OcktoID

Kopie identiteitsbewijs wordt overbodig voor hypotheekaanvragen

Ockto Logo Tandwiel Copy

Met de introductie van digitale identificatie via OcktoID zet NIBC een volgende stap in het gebruik van brondata bij hypotheekaanvragen. Deze nieuwe dienst, mogelijk gemaakt door Ockto, maakt het aanleveren van een kopie van het identiteitsbewijs overbodig. Klanten kunnen zich eenvoudig digitaal identificeren via iDIN en de BasisRegistratie Personen (BRP), wat resulteert in meer gemak voor klant én adviseur door minder papierwerk, minder kans op fouten en een nog snellere afhandeling van dossiers.

De impact van OcktoID op het hypotheekaanvraagproces

Klanten van NIBC profiteren nu al van de mogelijkheid om via de Ockto-app eenvoudig diverse gegevens te verzamelen voor hun hypotheekaanvraag. Denk hierbij aan persoonsgegevens, de gegevens van de werkgeversverklaring, een pensioenoverzicht, een uitkeringsspecificatie, bewijzen van studieschuld, informatie over de huidige hypotheek, bewijs van eigen vermogen, en documenten over de inschrijving of ontbinding van een geregistreerd partnerschap of huwelijk. Ockto haalt deze informatie direct en digitaal op bij de bron, wat het proces niet alleen betrouwbaarder maakt, maar ook een stuk eenvoudiger.

Met de toevoeging van digitale identificatie via OcktoID wordt het aanvraagproces nog overzichtelijker en eenvoudiger. Bovendien voldoet de adviseur met OcktoID in één keer aan de AVG, omdat het geen BSN bevat.

Identificeren op een efficiënte manier die voldoet aan alle wettelijke eisen

OcktoID biedt een alles-in-één oplossing voor digitale identificatie die voldoet aan de eisen van de Wwft en AVG. Het systeem gebruikt iDIN voor identificatie, en kan indien nodig extra gegevens uit de BasisRegistratie Personen (BRP) halen. Door gegevens uit verschillende bronnen te combineren en te cross-checken, biedt OcktoID een nauwkeurige identificatie. Met geavanceerde datafilters voldoet het aan alle geldende wetgeving, terwijl het risico op fraude wordt geminimaliseerd. Zo kan zowel de adviseur als NIBC snel, veilig en efficiënt aan hun identificatievereisten voldoen.

Aanvragen 25% sneller afgehandeld met gebruik brondata

Recent onderzoek van HDN toont aan dat dossiers waarbij gebruik is gemaakt van brondata gemiddeld 25% sneller worden afgehandeld. Bovendien ligt het percentage van aanvragen dat in één keer goed is, 9% hoger.

Richard Leijnse, Managing Director Hypotheken en Sparen bij NIBC, verwoordt het als volgt: “Met OcktoID zetten we wederom een grote stap vooruit in het vereenvoudigen en versnellen van het hypotheekaanvraagproces. Het is een win-win voor iedereen: veiliger, sneller en minder papierwerk.”

NIBC Whatsapp Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via WhatsApp

Als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent NIBC Hypotheken? Meld je dan aan voor onze WhatsApp nieuwsbrief en ontvang het nieuws als allereerst. Zie het als extra service voor jou als adviseur.

Wij staan voor jou klaar

Heb je een vraag of heb je hulp nodig met een hypotheekaanvraag? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht