Contact
FF58442
Nieuwsbericht 20 okt. 2023 10:30 CEST

Op koers naar
duurzaamheid en succes

Carisbrooke Shipping

Progress Blue

In gesprek met Helen Tveitan, CEO van Carisbrooke Shipping

Maak kennis met Helen Tveitan, CEO van Carisbrooke Shipping, een vooraanstaand Engels scheepvaartbedrijf met meer dan 53 jaar geschiedenis.

Helen deelt inzichten over de inzet van Carisbrooke Shipping voor duurzaamheid, hun partnerschap met NIBC, en hun vastberadenheid om de prestaties van de vloot te verbeteren met minimale milieu-impact.

Carisbrooke Shipping is een particulier bedrijf met een scherpe focus op short sea en multipurpose schepen. Hun toewijding aan schipbezit en prestatieoptimalisatie is de drijvende kracht achter hun langdurige succes.

De flexibele structuur van Carisbrooke Shipping stelt hen in staat om zich te concentreren op de prestaties van hun schepen. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar manieren om de milieu-impact te verminderen, kosten te verlagen en operationele efficiëntie te verbeteren.

HOU4984

Een langdurige partnerschap met NIBC

Helen heeft al lange tijd ervaring met NIBC: “Ik ken NIBC al heel lang, heb er meerdere keren bankzaken mee gedaan. Ook toen ik zelf nog in de bankwereld werkte, werkten we samen in syndicaten.

Voor mij is NIBC altijd een bank geweest met veel kennis, korte communicatielijnen, snelle besluitvorming en expertise in de sector, met inzicht in de volatiliteit en de cyclische aard ervan.

Ze hebben altijd snel en doordacht gereageerd op onze verzoeken, iets wat ik zeer waardeer.”

Progress Energy Efficiency

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Carisbrooke Shipping hoog in het vaandel. Hoewel het behalen van duurzaamheidsdoelen het uiteindelijke doel is, kan de reis naar het verminderen van emissies lang en complex zijn.

Het bedrijf houdt dagelijks vergaderingen om de activiteiten en routes van haar schepen te beoordelen en streeft daarbij naar optimalisatie.

Carisbrooke Shipping is actief betrokken bij partnerschappen met vier maritieme startups om duurzame oplossingen te onderzoeken. Hun schepen fungeren als testplatforms voor technologieën zoals waterstof en windenergie. Daarnaast ondergaat een van hun schepen, gefinancierd door NIBC, momenteel tests met zonnepanelen—een duidelijke toewijding aan het ondersteunen van innovatieve oplossingen die hun ecologische voetafdruk verkleinen.

NIBC is voor mij altijd een bank geweest met veel kennis, korte lijnen, snelle beslissingen, snelle antwoorden en expertise in de sector, volatiliteit en cycliciteit. Ze hebben altijd een weloverwogen antwoord gegeven op onze verzoeken, wat ik waardeer.
Helen Tveitan, CEO Carisbrooke Shipping
Image00006

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht