Contact
Seastar Endurance (2) (1)
Nieuwsbericht 24 mei 2023 15:00 CEST

De kracht van een
betrouwbare financiële partner in de scheepvaart

Seastar

Seastar Shipping Group

In gesprek met Daniel Perrott van Seastar

Seastar Group is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde eigenaar en exploitant van droge lading schepen, opgericht in 2017 en voornamelijk gericht op de handysize-sector.

CEO Daniel Perrott: "Scheepvaart is zo’n industrie ... hoewel het een wereldwijde industrie is, zijn er heel weinig mensen die er de lakens uitdelen. Het maakt niet echt uit waar ter wereld ik kom, ik ontmoet altijd iemand binnen de scheepvaart die ik al eerder heb ontmoet, wat ik heel charmant aan de sector vind."

"Wat me enthousiasmeert is dat het inherent een wereldwijde business is. Alles wat je elke dag in de krant leest, heeft de volgende dag invloed op je bedrijf. Misschien begrijp je niet meteen waarom, maar het houdt je heel goed op de hoogte van wereldwijde en economische zaken, wat ik aantrekkelijk vind. En op een macroschaal, waarvan ik denk dat veel andere industrieën het missen, is het een beetje een nichemarkt."

Als het gaat om werken met een financiële partner, waardeert Daniel Perrott de consistentie in samenwerking. "NIBC is toegewijd, betrouwbaar en zeer deskundig. De consistentie in de mensen van NIBC is erg belangrijk voor ons. De consistentie in hun aanpak. Omdat ik denk dat veel mensen hun bankrelaties bekijken vanuit de ‘andere kant van de tafel’... zien wij het juist meer als samen ‘rondom de tafel’ zitten. Als de deal misgaat ... verliezen we allemaal, en het team van NIBC begrijpt dat echt."

Daniel waardeert ook de bereidheid van NIBC om hem uit te dagen op bepaalde aspecten van de deal. "Soms is het niet alleen belangrijk om een ja op een vraag te horen. Het is vaak een uitdaging om ervoor te zorgen dat we er correct over hebben nagedacht."

20191024 131135 (1)

Voor Daniel was de conservatieve benadering van NIBC ten aanzien van financiering een belangrijke factor in hun beslissing om samen te werken. "Misschien verrassend, in vergelijking met sommige scheepvaartbedrijven, was het de conservatieve benadering juist die aantrekkelijk was. Het ging ons er niet om dat we maximaal wilden lenen, we wilden een redelijk bedrag lenen. Dus ik wist dat als ik voorwaarden kon krijgen waar het team van NIBC blij mee was, het waarschijnlijk was dat de financieringsstructuur zou werken."

De eerlijkheid en toewijding van NIBC aan de relatie wordt zeer gewaardeerd door het bedrijf: "Persoonlijk zou ik zeggen dat, hoewel de relatie professioneel is, het af en toe als een vriendschap voelt. Ze investeren in de relatie net zoals wij dat doen. We zouden graag zaken met ze willen blijven doen, maar ik hou ook van hun eerlijkheid. Ze waren echt onze eerste bank in de industrie en ze hebben ons altijd gesteund.”

Daniel: “Een van de dingen die ik erg aantrekkelijk vind, is dat als ik een gesprek heb met een van de senior teamleden, ik bijna zeker weet of een deal zal worden goedgekeurd of niet. In die mate dat aandeelhouders beslissingen kunnen nemen en zich committeren aan nieuwe schip aankopen op basis daarvan. Vanuit dat perspectief kan ik ze echt niet hoger aanschrijven."

Bij NIBC Shipping delen we de visie van Seastar over het belang van het vinden van een financiële partner die bereid is samen te werken aan de relatie en die een langetermijnvisie heeft. Samen kunnen we ervoor zorgen dat scheepvaartbedrijven goed gepositioneerd zijn om hun doelen te bereiken en verder te groeien in de dynamische wereld van de scheepvaart.

Of u nu op zoek bent naar financiering voor de aankoop van een nieuw schip of de financiering van uw bestaande vloot wilt herstructureren, wij hebben de expertise en ervaring om u te helpen.

NIBC is toegewijd, betrouwbaar en zeer deskundig. De consistentie in de mensen van NIBC is erg belangrijk voor ons. De consistentie in hun aanpak.
Daniel Perrott, CEO Seastar Group
ENDEAVOUR NORMAL SUNSET

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht