Contact
P1370731 2
Nieuwsbericht 25 mei 2023 10:00 CEST

Het realiseren van groei binnen de scheepvaart

SMT Shipping

SMT Shipping

In gesprek met Marcel Heijnsbroek van SMT Shipping

SMT Shipping is een geïntegreerd scheepvaartbedrijf met een vloot van ruim 60 schepen en volledige scheepsbeheercapaciteiten in huis. Het bedrijf richt zich op dry bulk en zelfladende en zelflossende goederen, en heeft kantoren gevestigd over de hele wereld.

Marcel Heijnsbroek is sinds 2007 CFO van SMT Shipping en is al zijn hele carrière werkzaam in de logistiek en scheepvaart.

Marcel Heijnsbroek: “Ik houd van de scheepvaartindustrie vanwege alle uitdagingen die ermee gepaard gaan. Het is altijd dynamisch en er is nooit een saai moment. Daarnaast is er altijd veel ruimte voor verbetering, dat is wat mij het meest opvalt. Ik zit nooit zonder ideeën om verder te verbeteren."

Voor SMT Shipping is groei essentieel. Als het gaat om financiering van scheepvaarttransacties en het mogelijk maken van groei, heeft Marcel een waardevolle partner gevonden in NIBC.

DJI 0006

Groei mogelijk maken

Marcel: "Wat ik het meest waardeer aan NIBC is de match die we vinden in de ondernemende houding. We hebben dat als scheepvaartbedrijf ook sterk en het is prettig om dat ook terug te vinden bij een bank. De korte en directe communicatielijnen van NIBC zijn waarschijnlijk ook wat de meeste klanten kunnen waarderen. De bank bestaat natuurlijk ook uit de mensen die er werken. Het team dat we bij NIBC hebben gevonden, is voor ons zeer bekwaam en zeer responsief."

"In de scheepvaartindustrie denk ik niet dat je ooit kunt stoppen met groeien, want als je stopt met groeien, zou je jezelf in omvang kunnen verminderen," merkt Marcel op. "We hebben daarom altijd een groeiperspectief, wat eigenlijk heel moeilijk is omdat alles tegenwoordig duur is, maar we zijn nog altijd actief  op zoek naar de juiste volgende deal voor ons."

Bij NIBC Shipping delen we Marcel's passie voor de scheepvaartindustrie en begrijpen we het belang van het vinden van de juiste financiële partner om deze groeidoelstellingen te bereiken.

Of u nu op zoek bent naar financiering voor de aankoop van een nieuw schip of uw bestaande vloot wilt herfinancieren, wij hebben de expertise en ervaring om u te helpen.

Ik houd van de scheepvaartindustrie vanwege alle uitdagingen die ermee gepaard gaan. Het is altijd dynamisch en er is nooit een saai moment. Daarnaast is er altijd veel ruimte voor verbetering, dat is wat mij het meest opvalt. Ik zit nooit zonder ideeën om verder te verbeteren.
Marcel Heijnsbroek, CFO SMT Shipping
DJI 0003

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht