Inloggen E-adviseur
Hypotheek voor helden

Casus politieagent met een tijdelijk contract

Simple Text Blok Helden Pagina
  • Man (28 jaar) en vrouw (25 jaar) kopen hun eerste woning
  • Aankoopprijs woning: € 442.500
  • Getaxeerde marktwaarde: onbekend
  • Inkomstenbronnen: loondienst vast
  • Jaarsalaris man is: € 28.512 (politie) + € 14.400 tweede baan behanger
  • Jaarsalaris vrouw is: € 54.105
  • De gevraagde hypotheek is € 420.000,- volledig annuïtair (rente 3,91%)

Probleem

Sinds 1 december 2022 is meneer werkzaam als politieagent, met een vast dienstverband. Naast zijn politiewerk heeft hij ook een tweede baan als behanger. Mevrouw is sinds 1 februari 2022 in vaste dienst bij TNO als Scientist Innovator. Als het inkomen uit meneer zijn tweede baan niet wordt meegerekend, komen zij niet in aanmerking om het huis te kopen.


Oplossing

NIBC bood gelukkig een oplossing met de hypotheek voor helden. Dit product is er voor mensen in de vitale sector. Bij NIBC kan het inkomen uit meneer zijn tweede baan zelfs tot 100% worden meegerekend.

NIBC is bereid om het inkomen uit meneer zijn tweede baan mee te nemen in de inkomensberekening. Bovendien bevinden beide aanvragers zich aan het begin van hun loopbaan, en gezien hun opleidingsachtergrond is het zeer waarschijnlijk dat hun huidige inkomen stabiel is en in de nabije toekomst zal toenemen.


Conclusie

NIBC heeft bij het verstrekken van de hypotheek gekeken of het inkomen uit meneer zijn tweede baan gebruikelijk is in de bedrijfstak en bestendig. Dat is het geval. Hierdoor konden meneer en mevrouw toch hun eerste huis kopen.

NIBC Whatsapp Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via WhatsApp

Als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent NIBC Hypotheken? Meld je dan aan voor onze WhatsApp nieuwsbrief en ontvang het nieuws als allereerst. Zie het als extra service voor jou als adviseur.

Wij staan voor jou klaar

Heb je een vraag of heb je hulp nodig met een hypotheekaanvraag? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht