Inloggen E-adviseur

Nieuwsbrief juni

In deze nieuwsbrief meer over het overbruggingskrediet, maximale hypotheeksom NIBC Extra Hypotheek, de mogelijkheden voor expats, investeringshypotheek en inkomensbepaling Loondienst voortaan via
toetsinkomenberekenen.nl.

NIBC hypotheken bank blauw

Binnenkort maximale overbrugging naar 95%

Goed nieuws! Binnenkort verhogen we het maximale overbruggingskrediet voor niet (definitief) verkochte woningen van 90% naar 95% van de marktwaarde. De implementatie is in volle gang. Houd onze updates in de gaten. We informeren u zodra u dit kunt aanvragen!

NIBC Extra Hypotheeksom nu €1.500.000 

De maximale hypotheeksom is bij de NIBC Extra Hypotheek verhoogd naar €1.500.000 en dat zelfs tot 100% van de marktwaarde! Dit biedt klanten meer mogelijkheden bij het financieren van hun woning.

Ronald Klapwijk NIBC Manager Relatiemanagers 400 X 608

De mogelijkheden voor expats

Alles wat je moet weten over hypotheken voor expats. Voor het kopen van een huis in Nederland gelden voor werknemers uit het buitenland namelijk andere voorwaarden en regels. Ronald legt het je in deze video uit.

 

Belangrijkste kenmerken

Maximale lening op basis van de marktwaarde: Heeft uw klant een nationaliteit van buiten de EU/EER en is de aanvraag zonder NHG? Dan kan uw klant maximaal 95% van de marktwaarde financieren bij de NIBC Hypotheek en 100% bij de NIBC Extra Hypotheek. In alle andere gevallen geldt er geen afwijkend beleid op basis van de marktwaarde.

Woon- en werkvereisten: Expats kunnen bij NIBC al na 6 maanden wonen en werken in Nederland een hypotheek krijgen. Neem contact op met de hypotheekdesk voor expats die korter dan 6 maanden in Nederland wonen.

Inkomen: In sommige gevallen is het inkomen vrijgesteld van belasting, waardoor het bruto-inkomen gelijk is aan het netto-inkomen. In deze gevallen kan het bruto-inkomen met 40% worden gebruteerd.

Investeringshypotheek: Bereken met onze rekentool hoeveel uw klant kan lenen 

Wist u dat uw klanten met de NIBC Investeringshypotheek een woning kunnen kopen voor hun studerende kind(eren)? Met deze unieke hypotheekoplossing kunnen zij een comfortabele woonruimte bieden aan hun kinderen en profiteren van potentiële extra inkomsten door een ongebruikte kamer te verhuren. Met onze rekentool, berekent u eenvoudig wat uw klant kan lenen.

Inkomensbepaling Loondienst voortaan via
toetsinkomenberekenen.nl

Vanaf 17 juni worden alle inkomensbepalingen loondienst via de nieuwe website toetsinkomenberekenen.nl uitgevoerd. Deze verandering ondersteunt een sneller en eenvoudiger hypotheekaanvraagproces op basis van UWV-verzekeringsgegevens.

Casper Franken

Even sparren met de Hypotheekdesk?

Heeft u een ingewikkelde klantsituatie, een vraag of wilt u sparren met een expert? Neem dan contact op met de Hypotheekdesk. U kunt ze dagelijks tussen 09.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur bereiken via 070 342 5000 of hypotheken@nibc.com.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht