Inloggen E-adviseur

Klant wil zijn aflosvorm wijzigen

NIBC 15

Mijn klant wil zijn aflossingsvrije hypotheek aanpassen?

Wil je klant extra aflossen op zijn aflossingsvrije hypotheek maar heeft niet de financiële middelen om dat in een keer te doen? Dan is het omzetten van het aflossingsvrije leningdeel naar een annuïteiten of lineaire lening middels een maandelijkse aflossing een mogelijkheid.

Hypotheekvorm omzetten naar aflossingsvrij

Als je klant de hypotheek wil omzetten van annuïtair of lineair naar aflossingsvrij dan zitten daar een paar voorwaarden aan:

  • Het aflossingsvrije leningdeel mag niet meer bedragen dan 50% van de marktwaarde.
  • Omzetten naar aflossingsvrij is alleen mogelijk door afkoop van de rente. De klant moet dus een nieuwe rentevaste periode kiezen en krijgt de actuele rente voor het nieuwe aflossingsvrije deel.
  • Er kan een vergoeding van toepassing zijn voor het open breken van het rentecontract wanneer de actuele rente lager is dan de huidige contractuele rente van de klant.

Kosten voor het wijzigen van de aflosvorm

De administratiekosten voor het omzetten van de aflosvorm bedragen eenmalig € 250,-. Voor de NIBC Extra hypotheek rekenen wij geen kosten voor deze wijziging.

Hypotheek herstructureren vanwege scheiding

Als de wens is om (een deel van) de lening te herstructureren door bijvoorbeeld de aflosvorm te wijzigen naar aflossingsvrij of de looptijd te verlengen dan kan dat op basis van de actuele rente. Bekijk hier meer informatie. Of zie de overige voorwaarden in de hypotheekgids.

Even sparren of een vraag?

De NIBC Hypotheedesk is een verlengstuk van jouw team. Onze experts op de Hypotheekdesk hebben jarenlange ervaring en zijn er voor jou! Neem contact op met onze experts van de Hypotheekdesk.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht