Inloggen E-adviseur

Hypotheken voor starters

De aankoop van een allereerste woning is een uniek en betekenisvol moment. Als hypotheekadviseur speel je een essentiële rol in dit bijzondere proces. Bij NIBC realiseren we ons dat maar al te goed. Daarom hebben we de meest innovatieve mogelijkheden voor starters van NIBC op een rij gezet. Hiermee kunnen zij hun droomwoning verwezenlijken en volop genieten van de blijvende vreugde die hun nieuwe thuis met zich meebrengt.

#019

De mogelijkheden voor starters

#020
VOOR EEN MAXIMALE DE START VAN JE KLANT

Financiële steun van ouders

Schenking binnen de familie voor een vliegende start

Versnel de weg naar een eigen woning van de starter en maak gebruik van de mogelijkheid om ouders hun kinderen een eenmalige schenking te geven. Voor 2023 bedraagt dit 28.947 euro.

Familie financiering

Ouders benutten de overwaarde van hun woning om een lening te verstrekken aan de starter, ter ondersteuning van de financiering van een deel van de woning. Ontdek hier de diverse mogelijkheden.

Familie Stapel Financiering

In een stapel financiering verkrijgt de starter een extra lening van de ouders om het ontbrekende deel van de hypotheek te financieren. Belangrijk om te weten:

  • Beide partijen dienen een leen- en schenkovereenkomst te ondertekenen.
  • Jaarlijks wordt de rente en aflossing binnen de schenkingvrijstelling teruggeschonken, waardoor het de starter financieel niet belast en niet meegerekend hoeft te worden in de financieringslasten.

De voordelen van een NHG hypotheek

Even sparren of een vraag?

De NIBC Hypotheekdesk is een verlengstuk van jouw team. Onze experts op de Hypotheekdesk hebben jarenlange ervaring en zijn er voor jou! Neem contact op met onze experts van de Hypotheekdesk.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht