Inloggen
Sparen Grote Banken
Sparen 01 jan. 0001 00:00 CEST

Sparen bij ABN Amro in verge­lijking met sparen bij NIBC

Sparen bij ABN Amro of toch bij NIBC? Nu de spaarrentes langzaam stijgen, denk je: dit is een goed moment om écht te gaan sparen. Het ligt misschien voor de hand om dit te doen bij de bank waar je al klant bent. Dat kan, maar er is een alternatief. Lees verder om te achterhalen hoe je het meeste uit je spaargeld haalt.

Sparen bij de grote banken

Bijna de helft van de Nederlanders spaart alleen bij een grootbank zoals ABN Amro. Dat blijkt uit onderzoek (2023) van Geld.nl. Spaarders laten in totaal zo’n 1,8 miljard euro aan rente liggen, door de lagere rentes bij deze banken laten spaarders. Een behoorlijk bedrag dus. Mooi voor de banken, maar een gemiste kans voor jou als spaarder.

Flexibel sparen

Bij NIBC kun je flexibel sparen. Je behoudt gewoon je betaalrekening bij je huidige bank en koppelt die aan je nieuwe spaarrekening. De spaarrentes liggen gemiddeld hoger dan bij ABN Amro. Bovendien stijgt de rente sneller. Op lange termijn kan dat je dus een flink extra bedrag aan rente opleveren. Een minimale inleg is er niet. Op die manier is sparen toegankelijk voor iedereen.

Deposito sparen bij ABN Amro

Deposito sparen is een goede optie als je je geld voor een langere periode kunt missen. Hiermee zet je je geld voor een bepaalde periode vast tegen een vaste rente. Bij ABN Amro kun je een deposito rekening openen. Wel is de minimum looptijd een jaar. Bij NIBC open je al een depositorekening voor een periode van 3 maanden. En ook nog eens tegen een gunstige rente. Benieuwd? Check de actuele rentes hier.

Spaarrente vergelijking ABN Amro en NIBC

Volgens het onderzoek van geld.nl weet 35% van de Nederlanders hun huidige spaarrente niet. Zonde, want dit kan veel verschil maken. De actuele spaarrentes bij ABN Amro variëren, maar liggen over het algemeen lager dan die van NIBC. Bovendien biedt NIBC flexibelere voorwaarden. Het is dus zeker de moeite waard om de actuele spaarrentes van beide banken regelmatig te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld op een vergelijkssite als independer.nl.

Sparen bij NIBC is dus gemakkelijk, flexibel én je ontvangt een hogere rente. Bekijk onze verschillende spaarproducten of kijk eens naar onze actuele rentetarieven.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht