Inloggen
#029
Sparen 09 okt. 2023, 00:00 CEST

Deposito spaarrekening aantrekkelijke hogere rentetarieven

Een deposito spaarrekening is een veelgekozen optie vanwege de aantrekkelijke hogere rentes vergeleken met reguliere spaarrekeningen. Ontdek hier of een deposito spaarrekening bij jou past en waarom er een hogere spaarrente wordt gegeven.

Hogere spaarrente

Deposito spaarrekeningen bieden doorgaans aanzienlijk hogere rentes dan reguliere spaarrekeningen. Hierdoor kun je meer rente-inkomsten genereren gedurende de looptijd van het deposito.

Stabiele rente: De rente op een deposito spaarrekening blijft onveranderd tijdens de looptijd. Dit betekent een constante opbrengst, zonder beïnvloeding door marktschommelingen.

Sparen voor langere termijn

Slimme langetermijnplanning: Voor wie zijn spaargeld voor een afgebakende periode kan missen – bijvoorbeeld enkele maanden tot enkele jaren – is een deposito een slimme keuze. Zo zet je je geld vast en profiteer je gedurende die tijd van de hogere rente. Ideaal voor langetermijndoelen.

Opbouw van discipline: Deposito spaarrekeningen staan minder soepelheid toe qua opnames vergeleken met reguliere spaarrekeningen. Dit kan je helpen financiële discipline op te bouwen, aangezien je je geld niet zomaar kunt opnemen voordat de looptijd verstrijkt.

Bescherming tegen impulsieve uitgaven: Met de beperkte toegang tot je geld biedt een deposito spaarrekening bescherming tegen impulsieve uitgaven en de verleiding om je spaargeld voortijdig te gebruiken.

Haal het beste uit je spaargeld

Het is belangrijk te beseffen dat deposito spaarrekeningen vaak beperkingen hebben op opnames gedurende de looptijd. Als je mogelijk onverwacht toegang tot je geld nodig hebt, dien je deze beperkingen te overwegen voorafgaand aan het openen van een deposito spaarrekening. Het is verstandig om de voorwaarden en details van de rekening zorgvuldig door te nemen voordat je een weloverwogen beslissing neemt. Zo haal je het beste uit je spaargeld.

Looptijd Rente
3 maanden 2,15%
6 maanden 2,25%
9 maanden 2,50%
1 jaar 2,70%
2 t/m 10 jaar 2,75%

Onze termijn­depositorentes

Bij een termijndeposito krijg je een rente die vaststaat ongeacht de hoogte van je spaarbedrag. De rente blijft hetzelfde gedurende de hele looptijd. Dit betekent dat je van tevoren weet hoeveel rente je ontvangt.

De getoonde rentetarieven op de website zijn zo betrouwbaar en actueel mogelijk. Blijkt er toch een foutief rentetarief online te staan, dan kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.

De spaarpercentages zijn nominaal op jaarbasis.

Hoe open je een spaarrekening?

In vier stappen open je een gratis spaarrekening bij NIBC.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht