Inloggen
Youry Moreau 2 Kopie
Youry Moreau

Eigenaar van Optima Vastgoed

Dit keer is Dirk Taat in gesprek met Youry Moreau, eigenaar van Optima Vastgoed. Optima Vastgoed, een prominente kamerverhuurder in Utrecht, is al decennialang een vertrouwde naam onder studenten. Het begon allemaal in de jaren 80, toen de vader van Youry een pand kocht, erin ging wonen en de resterende kamers aan studenten verhuurde.

Voor Youry werd de fascinatie voor vastgoed tijdens zijn studie steeds duidelijker. Na zijn opleiding heeft hij zijn vlieguren gemaakt in de makelaardij in Amsterdam. Een aantal jaren geleden stapte hij in het bedrijf van zijn vader, met een focus op het verduurzamen van het vastgoed. Dit werd versterkt tijdens de energiecrisis, wat hen aanzette tot meer duurzame initiatieven.

Natuurlijk brengt het verhuren aan studenten soms uitdagingen met zich mee, zoals overlast. Optima Vastgoed gaat proactief om met deze kwesties door de buurt te betrekken en huisregels te handhaven, vooral met betrekking tot brandveiligheid, wat een voortdurend aandachtspunt is.

Ondanks deze uitdagingen ziet Optima Vastgoed ook de positieve kant. Elk jaar verwelkomen ze een nieuwe lichting studenten en het is geweldig om hen te zien groeien in hun eigen zelfstandigheid. Het opbouwen van een goede band met zowel huurders als verhuurders is essentieel voor hen.

De regelgeving rond vastgoed is door de jaren heen veranderd. Wat ooit een gouden tijdperk leek met minder regels en gemakkelijker financieren, is nu veel complexer geworden.

Verduurzaming is een belangrijk doel voor Optima Vastgoed. Ze zijn altijd binnen de wettelijke grenzen gebleven, maar nu richten ze zich op een overstap naar de vrije sector, wat hen financiële middelen oplevert om verdere verduurzaming te bekostigen.

Uitponden, wel of niet?

Hoewel de gedachte om panden te verkopen wel eens speelt, ziet Youry potentieel in verduurzaming. Met de steun van NIBC Vastgoed Hypotheek specialisten hebben ze een plan opgesteld om dit de komende jaren te realiseren, waarbij ze streven naar een gezond rendement en een verbeterde balans. NIBC is een belangrijke partner voor Optima Vastgoed, met wie ze nauw samenwerken om hun doelen te realiseren. Het directe contact met de relatiemanager en het wederzijdse vertrouwen zijn essentieel voor hun gezamenlijke toekomstvisie.

Optoppen, wel of niet?

Hoewel de overheid optoppingen aanmoedigt, heeft Optima Vastgoed ervoor gekozen hier niet in te investeren, mede vanwege de trage processen en extra eisen vanuit gemeenten die niet altijd stroken met hun plannen.

Beluister meer van Vastgoed Strategen!

Vastgoed Strategen, gemaakt door en voor beleggers, geeft een boeiende kijk op vastgoed en het beleggen in vastgoed. Presentator èn vastgoedbelegger Dirk Taat gaat aan tafel met vastgoeddeskundigen die graag hun kennis en ervaringen delen.

10 Koen Totaal

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht