Inloggen

Duurzaamheidslening

Om u als vastgoedbelegger te helpen bij de verduurzaming van uw onderpand(en), heeft NIBC een speciale duurzaamheidslening ontwikkeld. Hiermee kunt u energiebesparende verbouwingen of aanpassingen aan uw onderpand(en) financieren. Een duurzaam onderpand brengt namelijk op de lange termijn financiële voordelen met zich mee en verhoogt het woongenot voor huurders.

Jason Grant Sz0rwvu3mx0 Unsplash

Wat is een duurzaamheidslening?

Met een duurzaamheidslening van NIBC helpen wij u als vastgoedbelegger bij het verduurzamen van uw onderpand(en). Deze lening is bedoeld voor het financieren van energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp.

Door het verduurzamen kunt u financiële voordelen realiseren. Bijvoorbeeld door additionele WWS-punten en een waardevermeerdering van het vastgoed. Daarnaast levert u een bijdrage aan een beter milieu en het woongenot van uw huurder.

Bij een duurzaamheidslening wordt het financieringsbedrag in depot gehouden. Dit depot wordt vervolgens op basis van de uitgevoerde investeringen aan u uitgekeerd.

Zonnepaneel

De kenmerken

  • Eenvoudig en snel aanvraagproces;
  • Maximaal EUR 25.000 per onderpand met een maximum van 10 onderpanden;
  • Tot EUR 15.000 per onderpand geen nieuwe taxatierapporten vereist als de loan to value (LTV) lager blijft dan 75% (65% in krimpgebieden);
  • Voor investeringen die passen binnen de regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE, zie verder https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde);
  • Gemakkelijk declareren;
  • De duurzaamheidslening wordt getoetst aan het financieringsbeleid, klik hier voor meer informatie.

 

Krijg nu uw afsluitprovisie terug bij een verbeterd energielabel

Krijg nu uw afsluitprovisie terug bij aanlevering van een verbeterd energielabel. Het aanleveren van een nieuw energielabel kunt u doen via de Portal. 

Vragen over de duurzaamheidslening?

Neem contact op met een van onze specialisten. 

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht