Inloggen

Vastgoedbeleggingen & rendement

In onderstaand artikel zal enkel ingegaan worden op het direct beleggen in vastgoed. Door zelf direct te investeren in vastgoed genereert u een aantrekkelijke vorm van passief inkomen. Voordat u besluit om te gaan beleggen in vastgoed, is het raadzaam om vooraf advies in te winnen bij een adviseur zodat u ook een realistische inschatting kan maken van het eventuele rendement dat behaald kan worden. NIBC legt graag uit welke vormen van rendement er binnen het beleggen in vastgoed zijn.

Syed Ayan Malik Di3mlprdyee Unsplash

Misschien wel de meest aantrekkelijke bank in het vastgoed

Rendement uit vastgoedbelegging

Welke vormen van beleggen in vastgoed zijn er?
Er zjin verschillende vormen van beleggen in vastgoed. Dit zijn de meest voorkomende:

  1. Beleggen in vastgoed middels een beursgenoteerd fonds
  2. Beleggen in vastgoed middels een niet-beursgenoteerd fonds
  3. Direct beleggen in vastgoed


Wat voor soorten rendement zijn er bij het beleggen in vastgoed?
Het voornaamste doel van beleggen in vastgoed is het genereren van rendement. Dit rendement kan worden opgedeeld in direct en indirect rendement.

Het directe rendement bestaat uit de netto-huuropbrengsten die u ontvangt uit uw beleggingspand of vastgoedportefeuille in een bepaalde periode. De netto-huuropbrengsten berekent u door de bruto jaarhuur te verminderen met de exploitatielasten en de kosten van de financiering.

Het indirecte rendement is ook wel de waardevermeerdering van het beleggingsobject of vastgoedportefeuille over een bepaalde periode. Dit kan bijvoorbeeld de winst zijn die u maakt in de toekomstige verkoop van uw beleggingspand of vastgoedportefeuille. Deze winst ontstaat doordat de marktwaarde is toegenomen ten opzicht van de aankoopprijs die u in het verleden heeft betaald. Uiteraard kan dit ook tegenvallen in een neergaande vastgoedmarkt waardoor er een uiteindelijk verlies wordt behaald in plaats van een winst. Derhalve is het goed om de huidige ontwikkeling op de vastgoedmarkt in de gaten te houden.

Wat is een realistisch rendement?
Hoeveel rendement u behaalt op vastgoedbeleggingen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de stijging en daling van de huizenprijzen, inflatie, kosten van uw financiering, leegstand en de hoogte van de maandelijkse huuropbrengst. Conform een onderzoek van iBeleggen met cijfers van CBS en Vereniging Eigen Huis bedraagt het gemiddelde rendement de afgelopen 14 jaar 4,16% (periode 2007-2020).

Investeren in vastgoed bij NIBC Vastgoed Hypotheek
Overweegt u te gaan beleggen in vastgoed? NIBC is een bank met 75 jaar ervaring en helpt u graag met zoeken naar de juiste financieringsoplossing voor u. Wij werken daarnaast samen met deskundige en onafhankelijke adviseurs door heel Nederland die u van een daadwerkelijk advies kunnen voorzien. Zij kijken samen met u naar de verschillende mogelijkheden die er zijn en kunnen met u een berekening maken met betrekking tot het rendement van uw mogelijke vastgoedinvestering. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over investeren in vastgoed.

Syed Ayan Malik Di3mlprdyee Unsplash

Proces van aanvraag tot financiering

Zakelijk vastgoed financieren

Neem contact op met één van onze specialisten. 

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht