Inloggen

Investeren in vastgoed

In de laatste jaren is er een toenemende interesse in investeren in vastgoed. De afgelopen tien jaar kochten beleggers volgens het Kadaster 15% van de woningen, in sommige steden was dat zelfs een kwart. Wij vertellen u graag meer over (zakelijk) investeren in vastgoed. Lees hieronder verder.

Luke Van Zyl Koh7ivuwrlw Unsplash

Misschien wel de meest aantrekkelijke bank in het vastgoed

Investeren in vastgoed

Wat is investeren in vastgoed?
Het idee achter geld investeren in vastgoed is het behalen van rendement. Bij vastgoed investeringen bestaat het rendement uit twee delen. Het directe rendement bestaat uit huurinkomsten, na aftrek van kosten voor beheer en onderhoud. Het indirecte rendement wordt bepaald door de verandering van de waarde van het vastgoed.

Er zijn beleggers die uitsluitend investeren in reguliere woningen, maar ook kamers en studio’s behoren tot de mogelijkheden. Per jaar studeren in Nederland zo’n 600.000 hbo- en wo-studenten, die grotendeels op kamers wonen tijdens hun studiejaren.

NIBC maakt het middels haar vastgoed hypotheek mogelijk uw investeringen in onroerend goed te financieren.

Manieren om de waarde van vastgoed te verhogen
Naast verhuren is het ook mogelijk om het vastgoed te verbouwen. Vastgoed verbouwen kost geld, maar deze investeringen kunnen er met het extra comfort wel voor zorgen dat de waarde van uw onroerend goed stijgt. Een extra verdieping op het huis, het uitgraven van een kelder of het toevoegen van een serre zal het woongenot sterk vergroten. Let wel op dat dergelijke verbouwingen ook risico’s met zich mee kunnen brengen en dat u goed moet kijken wat wel en niet tot de mogelijkheden behoort binnen de gemeente waar het vastgoed is gelegen. Laat u zich goed adviseren bij alle verbouwingen.

Het verduurzamen van vastgoed is, behalve goed voor het milieu, ook gunstig voor het reduceren van de vaste lasten. Daarnaast hebben toekomstige huurders en kopers hier vaak een zwak voor, omdat er met de dag meer naar energie labels wordt gekeken. Verduurzaming kan door middel van isolatie van het huis, aanpassing van de verwarmingsinstallatie of bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen. Verduurzaming en daarmee een beter energielabel levert ook hogere verstrekkingsmogelijkheden op.

Tot slot vindt er ook al waardestijging plaats door het simpelweg opknappen van hetgeen dat al aanwezig is. Verdient de garagedeur een likje verf? Moet er eens goed naar een deur of raam gekeken worden? Het opknappen van enkele kleine dingen kunnen er al voor zorgen dat de interesse van toekomstige kopers en de prijs die zij voor het vastgoedobject over hebben vergroot worden.

Investeren in onroerend goed? NIBC Vastgoed Hypotheek helpt u graag.
Wilt u in vastgoed investeren? NIBC werkt samen met deskundige en onafhankelijke adviseurs. Zij weten precies wat er vandaag de dag speelt en kunnen u bijstaan bij alle lastige financiële beslissingen. Samen krijgen we het voor elkaar. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

0,30% extra rentekorting

Nu een extra scherp tarief voor klanten met een uitstaand saldo boven de EUR 5 miljoen, startend vanaf 5,15%. Deze renteactie geld voor alle nieuwe- en of verhogingsaanvragen, voor zowel reguliere financieringen als voor bouwfinancieringen.

Syed Ayan Malik Di3mlprdyee Unsplash

Proces van aanvraag tot financiering

Investeren in vastgoed?

Neem contact op met één van onze specialisten. 

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht