Inloggen

Hypotheek meenemen

Verkoop je je woning en koop je een andere? Dan kun je je huidige NIBC hypotheek aflossen en een nieuwe hypotheek met andere rente kiezen. Maar je kunt ook de rente-afspraken van je huidige NIBC hypotheek meenemen naar de nieuwe hypotheek. Dit noemen we de meeneem- of verhuisregeling.

#021

Hoe werkt de meeneemregeling?

Een bestaande NIBC hypotheek meeverhuizen of meenemen, betekent dat je de rente-afspraken, de resterende rentevaste periode en je openstaande schuld meeneemt naar je nieuwe woning.

Omdat een nieuwe woning vaak duurder is, kan dit betekenen dat je de hypotheek moet verhogen. Hiervoor kun je een extra of aanvullend hypotheek afsluiten tegen de huidige geldende rente en voorwaarden. De oude hypotheek en de extra hypotheek vormen samen de nieuwe hypotheek voor je nieuwe woning.

Belangrijkste kenmerken

Hoelang kan ik mijn hypotheek meenemen?

Bij de NIBC Hypotheek heb je tot 6 maanden na aflossen de tijd om je hypotheek mee te nemen. Voor de NIBC Extra Hypotheek is dit zelfs tot 9 maanden mogelijk.

Wat kan ik meenemen?

De hypotheekvorm, de resterende hoofdsom en de hypotheekrente voor de resterende rentevaste periode en looptijd

Wat kan ik wijzigen?

Je kunt het hypotheekproduct en/of de risico-opslag aanpassen.

Voorwaarden hypotheek meenemen

De verhuisregeling of meeneemregeling is mogelijk als je voldoet aan enkele specifieke voorwaarden, zoals omschreven in onze Algemene Voorwaarden. Afhankelijk van de verkoopstatus van je huidige woning, gelden er verschillende regels. De belangrijkste voorwaarden lees je hieronder.

Meer informatie en advies? Neem dan contact op met je adviseur of vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Hij of zij helpt je te bepalen wat in jouw situatie de beste optie is.

NIBC Beste Hypotheekverstrekker Gouden Lotus Awards 2024 632 X 500 Verkleind (2)

Waarom een NIBC hypotheek

Beste hypotheekverstrekker 2024

We zijn in 2022 en 2024 uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker van Nederland! En daar zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op. Traditiegetrouw bepalen financieel advieskantoren in Nederland de winnaars.

+450.000 hypotheek klanten

Klanten beoordelen ons met een 8.2

#024

Hypotheekadvies over hypotheek meenemen?

Heb je vragen of wil je meer weten over het meenemen van je huidige hypotheek naar een nieuwe woning? Een hypotheekadviseur kan je helpen of advies geven op basis van jouw persoonlijke situatie. Maak snel een vrijblijvende afspraak bij jouw eigen hypotheekadviseur of vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht