Inloggen

Je huidige hypotheek meenemen bij een verhuizing

Bank Blauw Met Verhuizdozen

Wat een goed nieuws, je hebt een nieuwe woning gekocht!

Het kan aantrekkelijk zijn om jouw huidige NIBC hypotheek mee te nemen. Dit kan vooral voordelig zijn als de rente die je nu betaalt lager is dan de huidige marktrente. Met onze meeneemregeling kun je heel eenvoudig de huidige rente (dat wil zeggen het basisrentepercentage en de resterende rentevast periode), de resterende looptijd, de resterende hoofdsom en de aflosvorm meenemen naar je nieuwe huis.

Goed om te weten

 • De resterende looptijd van het leningdeel, de resterende hoofdsom en aflosvorm blijven (in principe) ongewijzigd en de looptijd van het mee te verhuizen leningdeel kan niet worden verlengd. Het is in sommige gevallen mogelijk tijdens het gebruik van de verhuisregeling de aflosvorm te wijzigen. De voorwaarden voor het wijzigen van de aflosvorm vindt uw adviseur in onze acceptatiegids.
 • De aankoop van de nieuwe eigen woning dient gelijktijdig plaats te vinden; de leveringsakte en de hypotheekakte (inclusief de verhuisregeling) voor de nieuwe eigen woning passeren gelijktijdig bij de notaris.
 • Wanneer de rente is meegenomen kan dit niet worden teruggezet. Tenzij er een volgende woning wordt aangekocht, waarvoor een hypotheek nodig is.
 • Het is niet mogelijk om meerdere bestaande leningen samen te voegen en mee te nemen naar één woning/lening.
 • Indien er sprake is van een verhoging, wordt voor het verhoogde deel gerekend met de actuele rentepercentages geldend ten tijde van het renteaanbod.
 • Indien de lening meegenomen wordt naar een volgende woning, gelden vanaf de datum waarop de lening is meegenomen naar de nieuwe woning, de op dat moment van toepassing zijnde (algemene) voorwaarden. Eerdere (algemene) voorwaarden komen daarmee te vervallen.
 • De basisrente van het mee te verhuizen leningdeel blijft behouden. Bij het bepalen van de nieuwe rente wordt gekeken naar de oorspronkelijke toeslagen en kortingen structuur die van toepassing waren op het moment van laatste rentevaststelling met inachtneming van de nieuwe risicoklasse.
 • Als een relatie eindigt kan slechts 1 van de leningnemers gebruik maken van de meeneemregeling. De andere leningnemer dient dan afstand te doen van de regeling.
 • Indien de nieuwe aanvraag of woning niet voldoet aan onze voorwaarden, of de nieuwe lening niet haalbaar is op basis van de geldende LTI en LTV normen kan de aanvraag afgewezen worden.
 • Het is niet mogelijk om een NIBC hypotheek mee te verhuizen naar een nieuwe NIBC Extra hypotheek en visa versa.
 • De nieuwe lening krijgt vanaf de passeerdatum de meeverhuisde rentecondities. Indien de oude lening nog niet is afgelost, wordt vanaf dat moment de oude lening omgezet naar het op dat moment geldende rentepercentage behorende bij een overbruggingskrediet.
 • Het is niet toegestaan om de hypotheek en rentecondities door te geven. (bijvoorbeeld aan de kopers van de bestaande woning).

Veelgestelde vragen

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Een NIBC Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Zoek een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak via onze website, het eerste (orientatië)gesprek is vaak gratis.

Sleutels Huis Rood

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht