Inloggen

Scheiden of uit elkaar?

Scheiden of uit elkaar gaan met je partner heeft een grote impact op je leven. Mogelijk ook financieel, bijvoorbeeld op jullie hypotheek en koopwoning. Laat je daarom goed adviseren door je hypotheekadviseur. Maak snel een vrijblijvend afspraak om de gevolgen en situatie te bespreken. 

De mogelijkheden

De woning verkopen

Besluiten jullie de woning te verkopen? Met de opbrengst van de woning los je de hypotheek (deels) af. Is er een restschuld of overwaarde dan heeft dit mogelijk invloed op de verdeling. Laat je hierin adviseren door je hypotheekadviseur of scheidingsexpert.

Ik wil graag in de woning blijven wonen

Wil één van jullie graag in de woning blijven wonen? In sommige gevallen kan dat. Is jouw inkomen voldoende om de hypotheek te dragen dan kan je de hypotheek over laten zetten op één naam? Houd er rekening mee dat de alle woonlasten voor jouw rekening komen. Je hypotheekadviseur berekent of dit mogelijk is.

Overwaarde of restschuld

Besluiten jullie de woning te verkopen en blijft er na het aflossen van de hypotheek geld over dan is dat dat de overwaarde. Deze overwaarde wordt meestal samen verdeeld. Er kan sprake zijn van een restschuld. Doordat de verkoop van de woning niet voldoende is om de hypotheek af te lossen, blijft er een 'restschuld' open staan bij de bank. Hoe de overwaarde of restschuld wordt verdeeld, hangt af van de afspraken die bij het afsluiten van de hypotheek zijn gemaakt over de eigendoms- en schuldverhouding.

Laat je goed adviseren

Vinden er veranderingen plaats in je persoonlijke situatie dan kan dit impact hebben op je hypotheek. Laat je vooraf goed adviseren door een hypotheekadviseur.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht