Inloggen
In gesprek met

Daniël van Egmond, Credion Leiden

“Wij hebben maar één belang dat we dienen en dat is het belang van de klant.”

Daniel Van Egmond Credion

Het zijn woelige tijden. De hypotheekrente stijgt razendsnel, net als de energieprijzen en de prijzen van bouwmaterialen. Waardoor de bouwproductie stokt, terwijl de vraag naar woningen onverminderd hoog blijft. Goed moment dus om te kijken hoe het sentiment is in de markt. NIBC Vastgoed Hypotheek is benieuwd en gaat op deze plek in gesprek met tussenpersonen, taxateurs en klanten. Hoe kijken zij aan tegen de huidige situatie? We vervolgen onze serie met Daniël van Egmond, als onafhankelijk intermediair verbonden aan Blink Hypotheken en Credion Leiden.

 

Daarmee is meteen de kracht geschetst van de organisatie, die niet alleen hypotheken verstrekt, maar ook bedrijfs- en vastgoedfinancieringen. Daniël van Egmond, samen met Martine de Vries, de ondernemer achter Blink en Credion: “Wij bieden onze relaties totaaloplossingen voor financiële vraagstukken. De combinatie van particulier en zakelijk, zoals wij die bieden, is ongebruikelijk maar voor ons juist heel logisch. Stel: je koopt als ondernemer een bedrijfspand voor eigen gebruik en wilt dat financieren. Dan kan de overwaarde op de eigen woning benut worden om een hypotheek af te sluiten. Een hypotheek op de eigen woning is namelijk de voordeligste manier om geld op te halen. De rest kan dan zakelijk gefinancierd worden, er is dan dus een lagere zakelijke financiering nodig. Op deze manier kunnen wij onze klant een mooie totaaloplossing bieden.”

Ondernemer met de ondernemer
Credion vormt voor Daniël van Egmond het uithangbord voor alles wat niet een woningfinanciering betreft. Commercieel vastgoed via NIBC, bedrijfsfinancieringen bij grootbanken of via crowdfunding. Daniël van Egmond: “Onze klanten komen uit ons eigen netwerk dat we hebben opgebouwd in de afgelopen twintig jaar. Terwijl we nog maar een jaar of vijf onderdeel zijn van Credion.” Daniël van Egmond is, net als Credion oprichter Carlo van der Weg, afkomstig uit de bancaire wereld. Het laatst als directeur van het ING kantoor in Leiden waar hij eind 2016 afscheid van nam. Daniël van Egmond: “Niet alleen omdat de bancaire activiteiten niet meer aansloten bij datgene waar, met name, de zakelijke klant behoefte aan had. Maar vooral omdat het niet meer aansloot bij wat ik zelf belangrijk en leuk vind om te doen: sparren met de ondernemer. Het geeft mij energie als ik met de ondernemer in gesprek ga en betrokken wordt bij de plannen die hij heeft met het bedrijf, in een vroeg stadium hierbij betrokken worden en niet als alles al uitgekristalliseerd is. Een ondernemer vindt dat ook plezierig. Die wil graag voordat hij een investering doet, weten: doe ik hier goed aan of niet? En wat zijn de positieve en negatieve punten. Vroeger had je die ruimte bij een bank en die ruimte hebben we nu weer, maar dan vanaf een andere positie. Wij zitten niet tegenover de klant, maar naast de klant. We zijn ondernemer met de ondernemer.”

 

Belang van de klant voorop
Vanuit zijn huidige positie, als onderdeel van Credion, kan Daniël van Egmond zijn zakelijke klanten een breed palet aan mogelijkheden bieden. Als bankier had hij al veel vastgoedbeleggers als klant. Klanten van wie hij tijdens de financiële crisis noodgedwongen afscheid moest nemen omdat toen de risk appetite van de bank sterk afnam, zoals hij het zelf noemt. Deze klanten kan hij nu weer van dienst zijn. Daniël van Egmond: “Wij zijn volledig onafhankelijk en hebben maar één belang dat we dienen en dat is het belang van de klant. We houden ons niet alleen maar bezig met buy-to-let, maar doen bedrijfsfinancieringen in de breedste zin van het woord. We doen veel met NIBC, een prettige partij om mee samen te werken. Korte lijntjes. Goed contact aan de voorkant, maar ook met de acceptanten. Het fijne aan NIBC ten opzichte van andere aanbieders is dat ze een bank zijn. Dat zorgt ervoor dat je vooral in de details duidelijkheid hebt. Bijvoorbeeld als je extra wilt aflossen, hoeveel dat dan is. Bij NIBC zijn dat soort zaken duidelijk en transparant. In combinatie met de geboden flexibiliteit en pragmatische aanpak, past NIBC daarom heel goed bij mijn klanten. Wij kijken niet alleen naar de rente, integendeel, we kijken ook naar de voorwaarden. Wij kijken naar de horizon van de belegger. Naar de fase waarin hij als ondernemer zit. Dus ook al gaat het om de financiering van vastgoed, wij kijken altijd naar het hele financiële plaatje. Het is altijd maatwerk. Iedere ondernemer heeft zijn eigen verhaal. Dat maakt het superleuk en interessant.” Zijn er behalve de zaken die heel plezierig zijn, ook nog zaken die hij graag ingevuld zou willen zien bij/door NIBC? Daniël van Egmond: “Er ligt in het productportfolio een beetje een gat tussen NIBC Vastgoed Hypotheek en NIBC corporate finance. Oplossingen voor de lange termijn. Daar liggen voor de MKB klant enorme kansen, naar mijn idee.” Vervolgens, lachend: “Misschien moeten ze meer gaan luisteren naar intermediairs zoals wij. Ik zou graag eens een presentatie geven voor de medewerkers van NIBC, zodat ze beter weten wat er speelt in ondernemersland.”

Neem contact op met NIBC

Meer informatie over deze financiering of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met NIBC. 

Sander Vis 1 Bewerkt

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht