Inloggen
Ebru 3
Ebru Umar

Journalist, hoofdredacteur Overwaar.de en net uit de kast als vastgoed belegger.

Dit keer is Dirk in gesprek met Ebru Umar, journalist, hoofdredacteur Overwaar.de en net uit de kast als vastgoed belegger. In 1997 kocht ze haar eerste pand in Amsterdam. Een huis met twee voordeuren, waardoor ze de onderste woning kon verhuren. Na 20 jaar kon ze met de overwaarde een appartement in Rotterdam kopen. "Ik heb altijd alles voor mezelf gekocht, maar uiteindelijk ben ikzelf telkens doorgeschoven. Toen ik alles had afgestoten ben ik echt gaan kopen om te beleggen". En zo is haar portefeuille gegroeid. 

De wisselwerking tussen huurder en verhuurder

Als verhuurder vindt Ebru de band met de huurder belangrijk. "Ik had altijd leuke huurders die blij waren dat ze bij mij konden wonen. Als ze zelf een huis gingen kopen, belde ze mij voor advies." "De beste huurder is een huurder die niet gebeld wordt. Je hebt het dan als verhuurder hartstikke goed. En dat is mijn streven, maar ook die van vele anderen."

300 reacties op een huurwoning

"Met de nieuwe maatregelen worden de huurders niet beschermd. Mensen gaan uitponden en hierdoor blijven er minder huurwoningen over. Als je de belegger helpt in verduurzaming, het behalen van de punten en het makkelijker maken dat mensen mogen samen wonen, help je ook de huurder. Met het nieuwe beleid wordt er niks bijgebouwd." Uit onderzoek is gebleken dat er 960.000 woningen verhuurd worden door particuliere beleggers. Met een gemiddelde van 2.13 personen per huishouden, zorgt deze groep voor een dak boven het hoofd van 2,04 miljoen mensen. De institutionele beleggers verhuren zo'n 210.000 woningen.

Een interessant gesprek waarin vele topics besproken worden. Tip: de video is opgedeeld in segmenten zodat je gemakkelijker kan luisteren waar jij naar opzoek bent.

Disclaimer: Deze vodcast is gemaakt in samenspraak met NIBC Bank N.V., maar niet namens NIBC Bank N.V.

Beluister meer van Vastgoed Strategen!

Vastgoed Strategen, gemaakt door en voor beleggers, geeft een boeiende kijk op vastgoed en het beleggen in vastgoed. Presentator èn vastgoedbelegger Dirk Taat gaat aan tafel met vastgoeddeskundigen die graag hun kennis en ervaringen delen.

10 Koen Totaal

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht