Inloggen

Huishoudens verplaatsen geld van betaal- naar spaarrekening

In 2023 zijn de rentes op de spaarrekeningen en termijndeposito's flink verhoogd. Volgens de DNB is in 2023 ruim € 1,7 miljard rente bijgeschreven op spaarrekeningen. Dat is ruim drie keer zoveel als in 2022, toen € 0,5 miljard werd bijgeschreven. 

De stijging van de spaarrente verklaart mogelijk waarom in 2023 het saldo van Nederlandse huishoudens op betaalrekeningen met € 14,1 miljard afnam.

In de voorbije jaren, toen het renteverschil tussen betaal- en spaarrekeningen nihil was, groeide het tegoed van huishoudens op betaalrekeningen, net als dat op spaarrekeningen, fors. Huishoudens lijken nu te willen profiteren van de toegenomen spaarrente (ruim een procentpunt verschil aan het einde van 2023) door tegoeden van hun betaal- naar spaarrekeningen over te hevelen.

Denk jij er ook aan om geld van je betaalrekening naar je spaarrekening over te hevelen en wil je je vermogen laten groeien? Misschien is een termijndeposito dan iets voor jou. Bekijk hier de mogelijkheden.

Bij NIBC is de rente op een spaarrekening verviervoudigd

Namelijk van 0,50% naar 2,00%! Op een termijndeposito is de rente gemiddeld verdubbeld. Zo ontvang je op een 1-jaars termijndeposito 2,80% rente (februari 2024).

Bron: https://www.dnb.nl/nieuws-statistiek/statistisch-nieuwsbericht-2024/huishoudens-sparen-weer-evenveel-als-voor-corona

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht