Inloggen
Imed 2
Imed Baatout

Vastgoedbelegger en -trainer

Dit keer gaat Dirk in gesprek met Imed Baatout. Al sinds zijn 21ste investeert Imed in vastgoed. Door zijn jaren van kennis geeft hij ook trainingen aan mensen die financieel onafhankelijk willen worden door te investeren in vastgoed en aandelen. Dit doet hij via www.hoeinvestereninvastgoed.com/.

In deze vodcast wordt er vooral gesproken over hoe om te gaan met deze veranderende markt. Blijft het beleid van de regering met het puntensysteem bestaan? Als je het aan Imed vraagt, denkt hij van niet. “Ik denk dat het teruggedraaid gaat worden. Nederland heeft geen alternatief. Hierdoor gaan particuliere beleggers uitponden. Daardoor komen er mensen op straat te staan. Voor één pand moet je nu al 100 kandidaten weigeren. Er is dus geen alternatief.”

De vastgoedtrends van 2023

De huurmarkt zal nog meer gaan groeien. Dit komt onder andere doordat er heel veel alleenstaande mensen wonen die niet allemaal een woning kunnen kopen.
De rente stijgt en voor beleggers kan het een spannende tijd zijn. Volgens Imed zal de rente niet zo hoog blijven en moet de economie eerst kapot. "We hebben de afgelopen jaren zo veel gekocht. Dat moet onderdrukt worden, daarom moet de rente stijgen. Ik verwacht dat binnen nu en twee jaar de rente weer gaat dalen."
Beleggers worden onrustig door de nieuwe maatregelen. Volgens Imed is het belangrijk om rustig te blijven en pas na de invoering van het puntensysteem een wel overwogen beslissing nemen.
"Ik ben een nuchtere belegger."

Vastgoed zie je en voel je. Het handelen in bijvoorbeeld crypto's is heel anders. Daarom kijkt Imed altijd goed naar zijn cashflow. Zo kan je zien hoe je er voor staat. Maar uiteraard ben je afhankelijk van de regels in Nederland. En dat is iets waar Imed niet zo goed tegen kan. "Ik kan het niet aan dat Nederland de regels steeds verandert. De rente verschillen van de afgelopen jaren kan ik wel handelen. Als je cashflow maar goed is."

Op de langere termijn blijft het nog steeds interessant om nu vastgoed aan te kopen. De grond wordt schaars, de economie groeit, alles wordt duurder en zeldzamer. Meer weten over wat Imed te vertellen heeft? Beluister de vodcast.

Disclaimer: Deze vodcast is gemaakt in samenspraak met NIBC Bank N.V., maar niet namens NIBC Bank N.V.

Beluister meer van Vastgoed Strategen!

Vastgoed Strategen, gemaakt door en voor beleggers, geeft een boeiende kijk op vastgoed en het beleggen in vastgoed. Presentator èn vastgoedbelegger Dirk Taat gaat aan tafel met vastgoeddeskundigen die graag hun kennis en ervaringen delen.

10 Koen Totaal

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht