Inloggen

Je hoeft niet de grens over voor een hoge spaarrente

‘Je hoeft niet naar het buitenland voor een goede spaarrente,’ vertelt Michel Kant, hoofd hypotheken en sparen bij NIBC. Op een gewone NIBC-spaarrekening is de variabele rente 2%. De termijndepositorente is tot 3%.

Nederlanders zijn een spaarzaam volk. ‘Het uitstaand spaargeld stijgt al jaren. Op dit moment is het gegroeid tot een bedrag van 450 miljard euro. Het merendeel daarvan is vrij opneembaar spaargeld.’ Het aandeel termijndeposito’s, spaargeld met een vaste (hogere) rente en een vaste looptijd, ligt rond de 15%. ‘Dat is best substantieel.’ En daarbij is het spaarbedrag op termijndeposito’s in Nederland dit jaar toegenomen met 20 à 25%, dankzij het hogere rendement. Het is een aantrekkelijk product, met looptijden vanaf enkele maanden tot 10 jaar. Vooral de termijndeposito’s met een looptijd van 1 jaar of korter zijn populair. Door te kijken naar je spaardoelen en daarop je termijndeposito af te stemmen, kun je een aantrekkelijk rendement halen. Zo creëer je tegelijkertijd voldoende flexibiliteit om over je spaargeld te beschikken.

Aantrekkelijke, hoge rentes
Voorzichtig beginnen meer particulieren te kiezen voor termijndeposito’s met een looptijd van tussen de 2 en 5 jaar, constateert Kant. ‘De verwachting van de markt is dat de ECB rente niet verder stijgt en het komende jaar zal dalen. Als spaarders zich hiervan bewust worden sluit ik niet uit dat meer spaarders hierop gaan anticiperen door spaargeld langer vast te zetten in een termijndeposito.’

Spaarders kunnen voor Nederlandse, maar ook voor buitenlandse banken kiezen. ‘Dat aandeel is met minder dan 2% redelijk beperkt.’ Je hoeft niet naar het buitenland, benadrukt Kant. ‘Bij NIBC profiteer je van aantrekkelijke, hoge rentes. NIBC biedt als Nederlandse bank voor veel mensen meer vertrouwen zonder taalbarrière, andere fiscale regels en een Nederlands depositogarantiestelsel.’ Bij de keuze voor een spaarrekening zijn vier zaken belangrijk, stelt hij vast: ‘De rente, de kosten, eventuele beperkende voorwaarden en de verplichte betaalrekening. Bij NIBC kun je een online spaarrekening openen, zonder betaalrekening. En de spaarrekening is helemaal gratis. Zo haal je nog meer rendement uit je spaargeld.’

Over NIBC
NIBC is een Nederlandse bank met meer dan 75 jaar ervaring. NIBC ondersteunt klanten bij het realiseren van hun ambities, door het aanbieden van hypotheek- en spaarproducten voor consumenten en kredieten voor bedrijven.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht