Inloggen
Johan Van Ginderen 1
Johan van Ginderen

Directeur van JVG Vastgoed en bestuurslid bij JCG

Vanaf zijn vroegste herinneringen had Johan één duidelijk doel voor ogen: financieel onafhankelijk worden. Deze wens was ingegeven door een jeugd waarin geld schaars was. Hij begon al op jonge leeftijd te werken om geld te verdienen. Ondanks dat hij zijn HBO-opleiding nooit heeft afgemaakt, heeft dit hem niet tegengehouden. Zijn passie voor vastgoed was te sterk.
Een van de belangrijkste lessen die hij in zijn vroege jaren leerde, was om nooit te accepteren dat iets onmogelijk is. Deze vastberadenheid heeft hem ver gebracht.

Zijn eerste vastgoedavontuur

Johan kocht zijn eerste vastgoedpand in Amsterdam. Dit was het begin van een bescheiden vastgoedportefeuille die door de jaren heen gestaag groeide. Dankzij deze ervaring in vastgoedbeheer, werd hij uiteindelijk gevraagd om het beheer van andere panden over te nemen.

JCG: Een netwerk van vastgoedondernemers

JCG is een club waar vastgoedondernemers samenkomen om te netwerken. Dit gebeurt tijdens zowel formele als informele bijeenkomsten. De club heeft ruim 50 tot 60 leden in de regio Den Haag.

Is het nog rendabel om nieuw vastgoed aan te kopen?

Of het nog rendabel is om nieuw vastgoed aan te kopen, hangt af van je Loan-to-Value ratio (LTV). Johan heeft door de jaren heen een zeer lage LTV weten te behouden. Zijn uiteindelijke doel is om geen bankfinancier ing meer nodig te hebben.

Volgens Johan zijn er verschillende uitdagingen verbonden aan het beheren van vastgoed. Zo moet je rekening houden met onderhoud, huurders en de marktwaarde van je panden. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen deze factoren.

De toekomst van vastgoedbeleggen

Johan gelooft dat vastgoedbeleggen een stabiele investering blijft, ondanks de huidige economische onzekerheden. Hij ziet vooral kansen in de woningmarkt, waar de vraag naar betaalbare woningen blijft groeien.

Beluister meer van Vastgoed Strategen!

Vastgoed Strategen, gemaakt door en voor beleggers, geeft een boeiende kijk op vastgoed en het beleggen in vastgoed. Presentator èn vastgoedbelegger Dirk Taat gaat aan tafel met vastgoeddeskundigen die graag hun kennis en ervaringen delen.

10 Koen Totaal

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht