Inloggen
Sven Van De Rest
Sven van de Rest, Qidev

Ontwikkelen en beheren van vastgoed

Dit keer is Dirk Taat in gesprek met Sven van de Rest, eigenaar van Qidev. Met een initiële achtergrond in website- en IT-ontwikkeling, begon Sven onverwachts aan zijn avontuur in de vastgoedsector. Wat klein begon met een samenwerking met een makelaar, groeide uit tot een passie en een succesvolle carrière in vastgoedontwikkeling en -beheer, met een focus op de regio Dordrecht.

De eerste stappen in het vastgoed

Het vastgoedavontuur van Sven begon met de aankoop van een woning die hij naast zijn reguliere werkzaamheden als zijproject oppakte. Na een renovatie verkocht hij met succes de woning. Zijn portfolieulle breidde hij snel uit met meerdere projecten, waaronder de aankoop van appartementen en een perceel grond.

Het streven naar meer kennis

Sven realiseerde zich al snel dat diepgaande kennis essentieel was voor verdere groei en succes binnen de vastgoedmarkt. Hij besloot daarom een Master in Real Estate te volgen. Deze studie bracht hem in contact met een breed scala aan professionals uit de sector, van wie hij waardevolle inzichten en connecties verkreeg.

Vastgoed ontwikkelen: risico's en beloningen

Sven's aanpak van vastgoedontwikkeling kenmerkt zich door durf en doordachtheid. Hij is zich bewust van de risico's die vooraf grondig geanalyseerd moeten worden, maar schroomt niet om deze, na gedegen onderzoek en met meerdere scenario's in het achterhoofd, toch aan te gaan. Zelfs bij afwijkingen binnen bestemmingsplannen blijft hij vasthouden aan zijn visie en weet hij anderen hierin mee te nemen.


Vastgoed beheren: efficiëntie en professionaliteit

Naast de ontwikkeling van zijn eigen vastgoedportefeuille heeft Sven een systeem ontwikkeld voor het beheer van vastgoed voor derden. Door zijn IT-achtergrond heeft hij een efficiënt proces kunnen opzetten dat onder meer betalingsherinneringen en incidentbeheer automatiseert. Dit systeem vereenvoudigt niet alleen zijn eigen beheeractiviteiten, maar wordt inmiddels ook door andere vastgoedbeleggers gebruikt.


Een Rijksmonument als kantoorpand: uitdagingen en prestaties

Een van Sven's meest opvallende projecten was de renovatie van een rijksmonument tot kantoorpand. Dit project vereiste niet alleen creativiteit en visie, maar ook geduld en doorzettingsvermogen vanwege het vergunningstraject en de vereisten van MonumentenZorg. Het uiteindelijke traject duurde maar liefst vijf jaar, maar het resultaat was een prachtig pand dat niet alleen zijn eigen kantoor huisvest, maar ook andere ondernemers verwelkomt.


Luister naar de podcast voor meer inzichten

Wil je meer horen over hoe Sven omgaat met de veranderingen in de vastgoedmarkt en zijn unieke benaderingen van ontwikkeling en beheer? Luister dan naar de Vastgoed Strategen Podcast, waar Sven zijn ervaringen, inzichten en advies deelt.

 

Beluister meer van Vastgoed Strategen!

Vastgoed Strategen, gemaakt door en voor beleggers, geeft een boeiende kijk op vastgoed en het beleggen in vastgoed. Presentator èn vastgoedbelegger Dirk Taat gaat aan tafel met vastgoeddeskundigen die graag hun kennis en ervaringen delen.

10 Koen Totaal

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht