Inloggen

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Kies je voor een aflossingsvrije hypotheek? Dan betaal je per maand alleen de rente. Je lost dus niets af gedurende de looptijd van de hypotheek. Mocht je wel willen aflossen is dat natuurlijk wel mogelijk tegen bepaalde voorwaarden. Aan het eind van de looptijd los je de hele hypotheek af met de opbrengst van de verkoop van je woning of met spaargeld.

Lachende Man Blauw En Rood

Kenmerken aflossingsvrije hypotheek

Hypotheek in 1x aflossen aan het einde van de looptijd

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je elke maand alleen rente over je lening. Je betaalt tot het einde van de looptijd niets terug van je lening of leningdeel. Je schuld blijft hierdoor ook hetzelfde. Het bedrag dat je aan rente betaalt, blijft dus ook gelijk. Aan het einde van de looptijd moet je de lening in één keer terugbetalen.

Extra aflossen

Wil je extra aflossen op je aflosvrije hypotheek dan kan dat. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Extra Hypotheek is dit zelfs 20%.

Wat als je situatie verandert

Ook dan staan we voor je klaar. Bekijk hier wat we in welke situatie voor jou kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Een NIBC Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Zoek een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak via onze website, het eerste (orientatië)gesprek is vaak gratis.

Hypotheek Flat Rood Balkons

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht