Wist je dat 2 op de 3 woningen niet goed geïsoleerd zijn, dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal. Sinds 2000 worden nieuwe woningen zeer goed geïsoleerd. Bij huizen met een bouwjaar van voor 2000 kan isoleren zeker een passende en lonende oplossing zijn. Zo kan je denken aan dak-, spouwmuur- of vloerisolatie. We begrijpen dat de kosten voor het isoleren van de gehele woning kunnen oplopen. Begin daarom met kleine stapjes, want alle beetjes helpen. Een goede eerste stap is het isoleren van het dak. Warmte stijgt namelijk naar het dak en verlaat daarna de woning. Het plaatsen van HR++ glas kan ook al vele voordelen met zich meebrengen. Het isoleert de woning, waardoor er minder energie wordt verspilt.
Kan ik extra lenen om te verduurzamen?
Energiebesparende voorzieningen mee financieren in de hypotheek
Bij NIBC kun je energiebesparende maatregelen meefinancieren tot maximaal 106% van de waarde van de woning. Uiteraard is dit alleen mogelijk voor de werkelijk gemaakte kosten aan energiebesparende voorzieningen. Bespreek met een onafhankelijke hypotheekadviseur welke financiering bij jouw situatie past. We volgen te allen tijde de richtlijnen van NHG.
Wat is een energiebespaarbudget?
Wanneer je een nieuwe woning koopt wordt er een taxatie gedaan. De taxateur kan de energiebesparende voorzieningen en de verwachte kosten noteren in het taxatierapport. Bespreek dit goed met hem af. De taxateur neemt de waarde van de verduurzaming mee in de waarde van de woning en noteert dit in het definitieve taxatierapport.
Weet je nog niet precies welke werkzaamheden je verwacht of kiest, dan kan je een energiebespaarbudget aangeven in het bouwdepot. Je geeft dan aan welk bedrag je extra wil lenen, waarmee je later kunt gaan verduurzamen. Hiervoor is een lijst gemaakt van werkzaamheden die vallen onder energiebesparende maatregelen.
Welke subsidies zijn er voor verduurzamen?
Vanuit de overheid zijn verschillende subsidies beschikbaar die het aantrekkelijker maken om jouw woning energiezuiniger te maken. Op de website van de Rijksoverheid kan je alle informatie vinden over welke subsidies voor jouw gelden.
Zie je door de bomen het bos niet meer? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een hypotheek adviseur. Samen met jouw adviseur kun je bekijken welke mogelijkheden passen bij jouw woonwens.
Hoe wil je verduurzamen?
Maak gebruik van je hypotheek om jouw woning te verduurzamen.
-
Ik wil mijn huis isoleren
-
Ik wil zonnepanelen
Hoe fijn is het als je duurzaam je eigen zonne-energie kunt opwekken en je ook nog bespaart op je maandlasten. Niet zo gek dat steeds meer mensen zonnepanelen nemen op hun dak. Je kunt zonnepanelen kopen en huren. De Rijksoverheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen door financiële regelingen, bekijk de website van het Nationaal Warmtefonds voor meer informatie.
-
Ik wil een warmtepomp
Fijn hé een warm (t)huis? Waarschijnlijk is jouw huis warm door het gebruik van een cv-ketel. Of te wel, je maakt gebruik van aardgas en daar willen we in Nederland vanaf. Het vervangen van je cv-ketel voor een warmtepomp is een veel gekozen optie. Er bestaan verschillende varianten, zo heb je een all-electric warmtepomp om helemaal van het gas af te kunnen, of een hybride variant als jouw gemeente kiest voor biogas of waterstof. Bekijk voor meer informatie de website van Vereniging Eigen Huis.
Voorbereidingstips voor het hypotheekgesprek
Ook NIBC blijft verduurzamen
-
Het milieu
Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en waterschaarste zijn symptomen van een ongekende druk op het milieu en op de ecologische grenzen van onze planeet. NIBC wil de negatieve milieugevolgen van haar eigen activiteiten verminderen en klanten helpen bij de transitie naar een meer verantwoorde ondernemingscultuur.
NIBC is CO2-neutraal: er zijn relatief maar weinig banken die dit kunnen zeggen. Wij meten onze CO2-uitstoot al sinds 2010 en hebben die inmiddels fors verlaagd. Het restant wordt gecompenseerd door middel van “Gold Standard”-emissierechten. Daarnaast is de stroomvoorziening op alle NIBC-kantoren afkomstig uit schone, duurzame bron.
-
Medewerkers
Ons succes hangt uiteindelijk af van de kwaliteit van onze mensen. Daarom investeren wij fors in de ontwikkeling van hun potentieel en bieden wij een stimulerende werkomgeving waarin diversiteit en respect hoog scoren. Wij vinden het ook belangrijk dat succes, zowel van individuele medewerkers als in teamverband, wordt erkend en beloond en dat het nemen van verantwoordelijkheid wordt gestimuleerd.
Een ander belangrijk punt vinden wij een cultuur die onze kernwaarden en onze ambities uitademt. In 2016 hebben wij drie principes vastgesteld die wij de NIBC 3 noemen. Deze principes vormen de leidraad bij alles wat wij doen en bij alle besluiten die wij nemen, en onderscheiden ons van andere banken. De principes zijn professioneel, ondernemend en inventief; zij vatten het beste samen wie wij zijn en hoe wij te werk gaan.
-
Diversiteit
Diversiteit is volgens ons essentieel voor een structureel succesvolle bedrijfsvoering. NIBC wil een stimulerende werkomgeving creëren voor medewerkers van allerlei achtergronden, een omgeving die openstaat voor uiteenlopende visies en denkwijzen. In 2021 telt NIBC 33% vrouw en 33 verschillende nationaliteiten.
Wij blijven werken aan diversiteit, niet alleen bij de werving en selectie van medewerkers, maar ook binnen ons talentenprogramma en performancemanagement. Zo krijgen alle medewerkers een ‘employability budget’ van 2.500 euro, die je kan besteden aan een studie waar jouw passie ligt.
-
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
NIBC en haar medewerkers zetten zich al vele jaren in voor allerlei maatschappelijke organisaties. Sommigen doen vrijwilligerswerk, anderen leveren een financiële bijdrage. Via NGO Boulevard stelt NIBC op haar hoofdkantoor in Den Haag kantoorruimte en faciliteiten ter beschikking aan zes NGO's. Onze medewerkers zijn als vrijwilliger actief voor diverse goede doelen en projecten, zoals het coachen en begeleiden van ondernemers die willen innoveren en doorontwikkelen.
Naast al deze lokale initiatieven laten wij ons ook inspireren door mensen van buiten ons bedrijf en de projecten die zij opstarten. Al deze ontmoetingen nemen wij mee, versterken onze “Think Yes”-mentaliteit en inspireren ons tot het vinden van optimale oplossingen voor onze klanten, de samenleving en ons milieu.
-
Onze stakeholders
Wij onderkennen de verantwoordelijkheid die wij hebben tegenover alle stakeholders en wegen hun belangen mee in onze besluitvorming. Proactieve en continue engagement met onze stakeholders is een centraal element in onze strategie en onze ambitie om duurzame groei te realiseren.
Wij onderscheiden de volgende stakeholders: klanten, medewerkers, investeerders, toezichthouders, kredietbeoordelaars en de samenleving als geheel.
Engagement met onze stakeholders vindt plaats via een aantal kanalen, variërend van een continue dialoog tot directe verzoeken om feedback en de jaarlijkse materialiteitstoets. De uitkomsten van dit proces en de feedback van onze stakeholders worden uitvoeriger beschreven in ons jaarverslag.
Waarom een NIBC hypotheek?
Ruime looptijd bouwdepot
Alles zelf regelen via MijnNIBC
Automatische rentedaling bij aflossen
Hypotheekadvies bij verduurzamen
Heb je vragen of wil je meer weten over het verduurzamen van jouw huis? Een hypotheekadviseur kan je daarbij helpen of advies geven op basis van jouw persoonlijke situatie. Maak snel een vrijblijvende afspraak bij een onafhankelijk hypotheekadviseur bij jou in de buurt.