Inloggen

Verduurzamen van de woning

Het verduurzamen van je woning kan op de langere termijn zorgen voor financiële voordelen en voor meer woongenot zorgen. Zo help je het milieu en je eigen portemonnee.

Bij NIBC is het mogelijk om energiebesparende maatregelen mee te financieren tot maximaal 106% van de waarde van de woning. Ga in gesprek met een hypotheekadviseur om te bespreken welke opties in jouw situatie het beste zijn.

huis verduurzamen hypotheek

Kan ik extra lenen om te verduurzamen?

Energiebesparende voorzieningen mee financieren in de hypotheek

Bij NIBC kun je energiebesparende maatregelen meefinancieren tot maximaal 106% van de waarde van de woning. Uiteraard is dit alleen mogelijk voor de werkelijk gemaakte kosten aan energiebesparende voorzieningen. Bespreek met een onafhankelijke hypotheekadviseur welke financiering bij jouw situatie past. We volgen te allen tijde de richtlijnen van NHG.

Wat is een energiebespaarbudget?

Wanneer je een nieuwe woning koopt wordt er een taxatie gedaan. De taxateur kan de energiebesparende voorzieningen en de verwachte kosten noteren in het taxatierapport. Bespreek dit goed met hem af. De taxateur neemt de waarde van de verduurzaming mee in de waarde van de woning en noteert dit in het definitieve taxatierapport.

Weet je nog niet precies welke werkzaamheden je verwacht of kiest, dan kan je een energiebespaarbudget aangeven in het bouwdepot. Je geeft dan aan welk bedrag je extra wil lenen, waarmee je later kunt gaan verduurzamen. Hiervoor is een lijst gemaakt van werkzaamheden die vallen onder energiebesparende maatregelen.

Welke subsidies zijn er voor verduurzamen?

Vanuit de overheid zijn verschillende subsidies beschikbaar die het aantrekkelijker maken om jouw woning energiezuiniger te maken. Op de website van de Rijksoverheid kan je alle informatie vinden over welke subsidies voor jouw gelden.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een hypotheek adviseur. Samen met jouw adviseur kun je bekijken welke mogelijkheden passen bij jouw woonwens.

Blauwe Studio Met Blauwe Bank

Hoe wil je verduurzamen?

Maak gebruik van je hypotheek om jouw woning te verduurzamen.

Ook NIBC blijft verduurzamen

#024

Persoonlijk hypotheekadvies

Heb je vragen of wil je meer weten over het verduurzamen van jouw huis? Een hypotheekadviseur kan je daarbij helpen of advies geven op basis van jouw persoonlijke situatie. Maak snel een vrijblijvende afspraak bij een onafhankelijk hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht