Inloggen

Een hypotheek met NHG

Als je een woning koopt, kun je kiezen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit is een regeling die je als huiseigenaar bescherming biedt bij betalingsproblemen. Mocht je onverhoopt je woning moeten verkopen en blijf je met een restschuld zitten die niet jouw schuld is, dan kan de NHG in veel gevallen deze schuld voor je kwijtschelden.

Hoeveel kun je lenen met NHG?

Het aankoopbedrag van de woning mag in 2024 maximaal € 435.000 zijn. Dit is inclusief eventuele verbouwingskosten. Voor energiebesparende maatregelen is het mogelijk om zelfs tot € 461.100 te lenen. Je moet het extra bedrag dan wel volledig besteden aan die maatregelen. Bereken met de NHG Sneltoets hoeveel je kunt lenen met NHG.

Lachende Man Blauw En Rood

De voordelen

Rentevoordeel

Een van de grote voordelen van een hypotheek met NHG is dat je doorgaans kunt rekenen op een lagere rente. Dit komt doordat de NHG extra zekerheid biedt aan de geldverstrekker, zoals bijvoorbeeld een bank. Mocht het zo zijn dat de woning onverhoopt verkocht moet worden en hierdoor een restschuld ontstaat, dan wordt deze gedekt door de NHG. Dit verlaagt het risico voor ons als geldverstrekker, wat zich vertaalt in een lagere rente voor jou.

Minder financieel risico voor de starter

Met NHG ben je beter beschermd tegen financiële tegenvallers, zoals werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Wanneer onverhoopt de hypotheek niet meer betaald kunt worden en de woning moet worden verkocht met verlies, dan kan de NHG bijspringen om een eventuele restschuld af te dekken. Wel zo fijn!

Toegankelijkheid woningmarkt

NHG maakt het voor jou makkelijker om een huis te kopen. Doordat de NHG de risico's voor ons als hypotheekverstrekker beperkt, zijn zij eerder geneigd een hypotheek aan een starter met NHG te verstrekken.

Bescherming tegen overkreditering

NHG stelt grenzen aan de hoogte van de hypotheek in verhouding tot de waarde van jouw woning.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht