Inloggen
Verhogen hypotheek

Maak gebruik van je overwaarde

Heb jij overwaarde op je woning en dromen om te verwezenlijken? NIBC biedt de mogelijkheid om de overwaarde op jouw woning op te nemen middels een tweede hypotheek of een onderhandse verhoging van de lening. Dit geld kun je vervolgens vrij besteden.

#021

Voorwaarden voor het verhogen van jouw hypotheek

NIBC 25

Overwaarde opnemen om...

... te verbouwen

Wil je graag in je woning blijven wonen, maar is je huis niet zo geschikt als je op latere leeftijd wat minder mobiel wordt? Het aanpassen van je huidige woning kan dan een prima optie zijn. Denk aan kleine aanpassingen zoals een verhoogd toilet of een traplift. Of een grotere verbouwing. Zo kun je bijvoorbeeld een slaapkamer en badkamer op de begane grond krijgen.

... te schenken aan (klein)kinderen

Meer informatie over schenken vind je ook op de website van de Belastingdienst.

... een grote aankoop te financieren

Als je overwaarde hebt op je woning, dan is het ook mogelijk om die overwaarde te gebruiken voor een grote aankoop. Denk aan de aanschaf van een nieuwe caravan of een tweede woning die je wilt verhuren. Maar ook wanneer je maandelijks meer bestedingsruimte wilt hebben, kun je daar je overwaarde voor gebruiken.

Veelgestelde vragen

Aanvragen verhoging hypotheek

Het verhogen van de hypotheek gaat via jouw hypotheekadviseur. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Zoek een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak via onze website, het eerste (orientatië)gesprek is vaak gratis.

#024

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht