Inloggen

Opnieuw identificeren bij NIBC

Je hebt van ons een e-mail ontvangen dat je je opnieuw moet identificeren. Wij leggen je hier uit hoe dit werkt. Ook vertellen we waarom het belangrijk is dit te doen. Onderaan deze pagina staan de antwoorden op veelgestelde vragen.

#019

Waarom moet ik me opnieuw identificeren?

Banken vervullen een poortwachtersfunctie in de strijd tegen fraude, witwassen en financiering van terrorisme. Dit is vastgelegd in de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft). Deze wet vereist dat banken moeten weten wie hun klanten zijn en waarvoor ze hun rekening(en) gebruiken. Banken moeten niet alleen de identiteit van hun klanten controleren, maar ook het bewijs daarvan vastleggen.

Je hebt je natuurlijk al geïdentificeerd op het moment dat je jouw NIBC rekening aanvroeg. In het verleden hebben we de identiteitscontrole op een andere manier uitgevoerd. Destijds was dit een privacy- en gebruiksvriendelijke oplossing, maar wij vinden dit niet meer voldoende. Ook de Wwft verplicht ons om bij identificatie op afstand meer inspanningen te verrichten om er zeker van te zijn dat de opgegeven identiteit correct is. Bovendien moeten we het bewijs daarvan opslaan. Ook voor bestaande klanten.

Hoe werkt het?

Veelgestelde vragen

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht