Inloggen

Verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek (ook wel bekend als een buy-to-let hypotheek) stelt u als particulier in staat om een koopwoning te financieren die u van plan bent aan derden te verhuren. Dit kan een woning zijn waar u zelf in heeft gewoond of een woning die u specifiek aankoopt om te verhuren. Op het moment dat u wilt verhuizen en de tweede woning wordt aangeschaft, kunt u ervoor kiezen om de oude woning ook nog in bezit te houden en deze ter verhuur aan te bieden.

Het komt ook vaak voor dat een woning wordt gekocht die bij voorbaat al bestemd is om te verhuren. Het idee hierachter is dat u opbrengsten uit verhuur ontvangt als extra inkomen. Hieronder leggen we meer over verhuurhypotheken uit en wat NIBC Vastgoed Hypotheek voor u kan betekenen.

NIBC 13

Investeren met een verhuurhypotheek

Kenmerkend voor buy-to-let hypotheken
Bij een reguliere woonhypotheek is het vanwege het huurbeding in de hypotheekakte alleen mogelijk dat de eigenaar zelf in de woning woont en verhuren is dan ook vaak niet toegestaan. Bij een hypotheek voor verhuur werkt dit precies andersom. De woning moet verplicht verhuurd zijn of, indien deze leeg wordt aangekocht, in de toekomst verhuurd worden. Bij NIBC helpen wij met onze Vastgoed Hypotheek kleine en grote beleggers bij het financieren van woningen die regulier en rechtstreeks aan derden worden verhuurd.
 
Het verhuren aan familieleden valt hier niet onder. Ditzelfde geldt ook voor de verhuur aan bemiddelaars of uitzendbureaus, die als doel hebben deze woningen vervolgens verder onder te verhuren. Tot slot is de financiering van ‘short-stay’ (zoals bijvoorbeeld AirBNB) en vakantiewoningen ook niet mogelijk.
 
Ook de financiering van kamerverhuur is mogelijk, mits deze gelegen zijn in steden met universiteiten of hogescholen. Studenten, expats en young professionals zijn vaak goedgeschikte doelgroepen waarop een verhuurstrategie wordt ingestoken.

Rente verhuurhypotheek

De tariefklasse, rentevaste periode en het saldo van uw leningen bij NIBC Vastgoed Hypotheek bepalen gezamenlijk de hoogte van de rente op uw verhuurhypotheek. Wij werken samen met onafhankelijke adviseurs en helpen u graag uw verhuurhypotheek te berekenen.

Waarom een verhuurhypotheek?

Overweegt u een verhuurhypotheek af te sluiten? NIBC Vastgoed Hypotheek schiet al 75 jaar zowel kleine als grotere beleggers te hulp met een passende financiering voor hun vastgoedprojecten, die uiteen kunnen lopen van EUR 70.000,- tot meer dan EUR 10.000.000,-. Onze adviseurs en taxateurs weten wat er speelt en kennen hun vak door en door. We kijken graag samen naar de mogelijkheden voor uw buy-to-let hypotheek. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met NIBC op en ervaar de mogelijkheden! 

Proces van aanvraag tot financiering

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht