Inloggen

Spaarders maken grote banken als ING rijk

“Spaarders maken grote banken als ING rijk” zo luidt de titel op de Telegraaf.

ING, Nederlands grootste bank, profiteert volop. De bank kan, mede door zijn trouwe spaarders, €2,5 miljard verdelen onder de aandeelhouders, na een aandeleninkoopprogramma van €1,5 miljard dat afgelopen maand werd afgerond.

Over het afgelopen kwartaal maakte ING zo'n €2 miljard winst, bleek donderdag. Dat is een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. Van de €6 miljard aan inkomsten kwam ruim €4 miljard uit het verschil tussen de rentes die de bank betaalt op geld dat binnenkomt en de rentes die worden geïnd op geld dat wordt uitgeleend. Op elke gestalde euro verdient ING op jaarbasis gemiddeld 1,57% rendement, terwijl de spaarder er 1,5% krijgt.

In het publieke debat wordt ING en de andere grote Nederlandse banken ABN Amro, Rabobank en Volksbank al een tijd verweten dat ze veel te traag zijn met het aanpassen van de spaarrentes. Intussen verhoogt de ECB zijn tarieven, terwijl de tarieven voor hypotheken veel sneller stijgen. Afgelopen week startte de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een onderzoek naar de concurrentie op de Nederlandse spaarmarkt op verzoek van minister Kaag (Financiën). De ACM ziet consumenten nauwelijks profiteren van de renteverhogingen van de ECB. Bij de grote banken liggen de huidige rentes tussen de 1,5% en 1,7%, waar de belangrijkste rente van de ECB inmiddels 4% is.

Bij NIBC bieden we wel een eerlijke rente, die hoger is dan bij de grootbanken. Bekijk onze actuele spaarrentes.

Bron: Telegraaf

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht