Inloggen
Sparen Grote Banken
Sparen 01 jan. 0001, 00:00 CET

Sparen bij ING in verge­lijking met sparen bij NIBC

Je overweegt een deposito spaarrekening te openen bij ING. Misschien omdat je daar al langer klant bent. En nu de spaarrentes langzaam stijgen, lijkt het je een gunstig moment. Maar wist je dat lang niet iedereen het meeste uit  Dan wacht ik die stijging rustig af. Of je onderneemt nu al actie om het meeste uit je spaargeld te halen. Hoe? Wij vertellen je het.

Sparen bij de grote banken

Bijna de helft van de Nederlanders spaart alleen bij een grootbank zoals ING. Dat blijkt uit recent onderzoek van Geld.nl. Door de lagere rentes bij deze banken laten spaarders samen 1,8 miljard euro aan rente liggen. Een behoorlijk bedrag dus. Mooi voor de banken, maar een gemiste kans voor jou als spaarder.

Flexibel sparen

Bij NIBC kun je flexibel sparen. Je kunt je betaalrekening bij ING gewoon behouden. Je NIBC spaarrekening koppel je aan je nieuwe spaarrekening. Want de spaarrentes liggen gemiddeld hoger dan bij de ING. Bovendien stijgt de rente sneller. Op lange termijn kan dat je dus een flink extra bedrag aan rente opleveren. Een minimale inleg is er niet. Op die manier is sparen toegankelijk voor iedereen.

Deposito sparen bij ING

Deposito sparen is een goede optie als je je geld voor een langere periode kunt missen. Hiermee zet je je geld voor een bepaalde periode vast tegen een vaste rente. ING biedt deposito sparen vanaf een vaste periode van 2 jaar. De minimale inleg is €500. Bij NIBC open je al een depositorekening voor een periode van 3 maanden, met minimale inleg van €250. Je hebt dus meer flexibiliteit én ontvangt over het algemeen een hogere rente. Benieuwd? Check de actuele rentes hier.

Spaarrente vergelijking ING en NIBC

Volgens het onderzoek van geld.nl weet 35% van de Nederlanders hun huidige spaarrente niet. Zonde, want dit kan veel verschil maken. De actuele spaarrentes ING variëren, maar liggen over het algemeen lager dan die van NIBC. Het is dus zeker de moeite waard om de actuele spaarrentes van beide banken regelmatig te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld op een vergelijkssite als independer.nl.

Bij NIBC spaar je dus makkelijk, flexibel én met een gunstige rente.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht