Inloggen

Begin met sparen: tips

Beginnen met sparen. Goed plan, maar waar begin je? In dit blog geven we je de beste tips voor sparen en leggen we uit hoe je een effectief spaarplan kunt maken. Het is nooit te laat om te beginnen met sparen. Zet vandaag nog de eerste stap naar een financieel zekere toekomst.

Sparen voor een buffer

Sparen voor een buffer. Niet het leukste doel, wel belangrijk. Want een kapotte wasmachine of een tandartsrekening kunnen voor flinke bedragen zorgen. Om op dit soort onvoorziene uitgaven voorbereid te zijn is het handig wat extra achter de hand te hebben. Maar hoe begin je met het opbouwen van zo’n buffer?

Bereken verstandige buffer

Het Nibud adviseert zo’n 10% van je inkomen apart te zetten voor onvoorziene uitgaven. Zo kun je in korte tijd een buffer opbouwen. Dit is een richtlijn: hoeveel je spaart hangt natuurlijk samen met een inkomen. En de hoogte van een verstandige buffer verschilt per huishouden. Wil je weten wat voor jouw situatie een goed bufferbedrag is? Dat bereken je met de Nibud BufferBerekenaar. Het geld van je buffer is bedoeld om uit te geven en steeds weer aan te vullen door maandelijks een bedrag te sparen. Je kunt dan de onverwachte kosten betalen én je buffer blijft op peil.

Sparen voor een doel

Heb je de buffer op orde? Dan kun je gaan sparen voor de leukere uitgaven. Een concreet doel motiveert je om te blijven sparen. Een verre reis maken? Of een nieuwe auto aanschaffen? Bereken hoeveel je nodig hebt en bepaal wanneer je je doel wilt bereiken. Zo kom je uit op een maandbedrag om opzij te zetten. En hoe meer je spaart, hoe meer je profiteert van de spaarrente.

 

Maak jouw toekomst financieel zeker met een spaarplan

Met deze tips voor sparen en het maken van een spaarplan, ben je alvast goed op weg om je financiële toekomst veilig te stellen. Het belangrijkste is om te beginnen, ook al is het met een klein bedrag. Elke euro die je spaart, is een stap dichter bij jouw financiële doelen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met sparen. Kies het spaarproduct dat bij jouw doel past.

NIBC Spaaarrente Saldoklassen 2023 (1)

Actuele spaarrente

Bij NIBC hanteren we saldoklassen. Op dit moment ontvangt iedereen bij ons dezelfde rente, ongeacht de hoogte van je spaarbedrag. Het genoemde rentepercentage is nominaal op jaarbasis. Bekijk hier de actuele spaarrente van al onze spaarproducten.

Hoe open je een spaarrekening?

In vier stappen open je een gratis spaarrekening bij NIBC.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht