Inloggen

Wat is een annuïtaire hypotheek?

Bij een annuïtaire hypotheek betaal je gedurende de rentevasteperiode elke maand een vast bedrag. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. In het begin van de looptijd betaal je relatief veel rente en los je weinig af. Hierdoor profiteer je in het begin van een hoog aftrekbaar rentedeel. Aan het einde van de looptijd is dat juist andersom. Door de aflossing daalt jouw hypotheekschuld waardoor je steeds minder rente betaalt. Aan het einde van de looptijd (max. 30 jaar), heb je jouw hypotheek volledig afgelost. Een prettig idee!

Hypotheek Kubuswoning Hoek

Kenmerken annuïtaire hypotheek

Hypotheek volledig aflossen

Je lost elke maand af op je hypotheek. Hierdoor heb je de zekerheid dat jouw hypotheek aan het einde van de looptijd volledig is terugbetaald.

Automatische rentedaling

Doordat jij maandelijks aflost op je hypotheek, lopen wij minder risico. Hiervoor belonen wij jou automatisch met een lagere hypotheekrente.

Aflossen wordt beloond

Extra aflossen? Dat is bij NIBC geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen, bij de NIBC Extra Hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente.

Veelgestelde vragen

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Een NIBC Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Zoek een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak via onze website, het eerste (orientatië)gesprek is vaak gratis.

Hypotheek Flat Rood Balkons

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht