Inloggen

Wat is een lineaire hypotheek?

Bij een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd van de hypotheek elke maand een vast bedrag af. Over de resterende hypotheeksom betaal je rente. Je bruto maandlast wordt dus steeds lager. Voordeel is dat je aan het begin fiscaal meer kunt aftrekken dan aan het einde. Aan het eind van de looptijd heb je de gehele hypotheek afgelost.

Hypotheek Kubuswoning Hoek

Kenmerken lineaire hypotheek

Maandelijks aflossen

Bij de lineaire hypotheek los je altijd een vast bedrag af gedurende de looptijd, waardoor de schuld en de rente (maar dus ook de fiscale aftrek) jaarlijks lager worden.

Hypotheek volledig aflossen

Je lost elke maand af op je hypotheek. Hierdoor heb je de zekerheid dat jouw hypotheek aan het einde van de looptijd volledig is terugbetaald.

Aflossen wordt beloond

Extra aflossen? Dat is bij NIBC geen probleem. Je mag jaarlijks tot 20% van de lening boetevrij terugbetalen. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente.

Veelgestelde vragen

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Een NIBC Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Zoek een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak via onze website, het eerste (orientatië)gesprek is vaak gratis.

Hypotheek Flat Rood Balkons

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht