Inloggen

Hypotheek oversluiten

Wonen is voor de meeste mensen de grootste kostenpost die er is. Elke maand ben je een aanzienlijk bedrag kwijt. Het is dan ook slim om goed in de gaten te houden of je op deze kosten kan besparen. Dat kan door jouw hypotheek of de voorwaarden ervan aan te passen. Je kunt dan jouw hypotheek oversluiten.

Je lost je huidige hypotheek af en sluit daarna een nieuwe hypotheek af bij NIBC. Of dit voor jou gunstig is, hangt van jouw persoonlijke situatie af. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen.

Rode Studio Met Rode Bank

Waarom oversluiten naar een NIBC hypotheek

Maximaal lenen tot 1,5 miljoen euro

Wij verstrekken een hypotheek tot 100% van de marktwaarde van jouw woning tot 1,5 miljoen euro. Met energiebesparende maatregelen tot wel 106%.

Aflossen wordt beloond

Extra aflossen? Dat is bij NIBC geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Extra Hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente.

Beste hypotheekverstrekker 2024

We zijn uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker van Nederland door onafhankeljke hypotheekadviseurs. En daar zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op!

Is een hypotheek oversluiten voor jou interessant?

Voordelen

Of oversluiten voor jou gunstig is, hangt van jouw persoonlijke situatie af. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen.

  • Heb je overwaarde op je woning en wil je dit gebruiken voor een consumptieve lening? Dat is mogelijk! Je kunt je hypotheek verhogen en zo de overwaarde op je huis gedeeltelijk opnemen;
  • De boete die je moet betalen is fiscaal aftrekbaar;
  • Bespreek met je hypotheekadviseur of je verduurzamingsmaatregelen mee kunt financieren in de hypotheek.
  • Wanneer de actuele rente lager is dan jouw rente, kan je profiteren van een lagere hypotheekrente en dus lagere maandlasten.

Nadelen

  • Je betaalt een boete voor het tussentijds opzeggen van jouw hypotheekcontract. De hypotheekrente, looptijd, aflossing en/of premie die je nu betaalt, bepaalt de hoogte van deze boete;
  • Extra notaris-, taxatie- en advieskosten. Je zult je huis opnieuw moeten laten taxeren en opnieuw naar de notaris. Ook zijn er extra advies- en/of bemiddelingskosten voor je hypotheekadviseur;
  • Je belastingvoordeel is lager (omdat je minder rente betaalt).

Oversluiten brengt dus ook kosten met zich mee. Het gaat dus om het maken van de juiste rekensom. Wil je weten of de rekensom in jouw voordeel uitvalt? Een onafhankelijke hypotheekadviseur helpt je graag hierbij.

#024

Hypotheekadvies bij het oversluiten van jouw hypotheek

Heb je vragen of wil je meer weten over het oversluiten van jouw hypotheek? Een hypotheekadviseur kan je daarbij helpen of advies geven op basis van jouw persoonlijke situatie. Maak snel een vrijblijvende afspraak bij een onafhankelijk hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht