Inloggen

Ondernemers en de aanvullende NIBC Hypotheek

Een aanvullende NIBC hypotheek voor ondernemers is al mogelijk vanaf 12 maanden ondernemen! Doen jij en je partner samen een aanvraag voor een aanvullende NIBC Hypotheek en zijn jullie beide ondernemer? Dan moet in elk geval één van jullie minimaal 3 jaar ondernemer zijn.

Hoe wordt jouw inkomen bepaald?

Om er zeker van te zijn dat we het inkomen vanuit jouw onderneming op een verantwoorde en duidelijke manier berekenen, maken wij gebruik van een inkomensverklaring die is opgesteld door een rekenexpert. De rekenexpert kent onze voorwaarden en rekent op basis daarvan uit welk inkomen wij aan kunnen houden voor het berekenen van de maximale hypotheek. Iedere rekenexpert berekent jouw inkomen dus op dezelfde manier.

Lachende Man Blauw En Rood

Startende ondernemer

Korter dan 3 jaar ondernemen

Voor ondernemers die op moment van aanvragen van de aanvullende lening korter dan 3 jaar ondernemen, hanteren wij een extra renteopslag op zowel de bestaande- als aanvullende hypotheek als deze zonder NHG zijn. Deze opslag komt na 10 jaar automatisch te vervallen. De actuele renteopslag vind je terug bij onze actuele rentetarieven. Zodra wij de aanvraag voor een aanvullende NIBC Hypotheek ontvangen, beoordelen wij of deze met of zonder NHG garantie kunnen aanbieden. Dit vind je terug in het renteaanbod die je van ons ontvangt.

Let op:

De rente die in het renteaanbod door ons is aangeboden, is exclusief een eventuele renteopslag op de bestaande en aanvullende hypotheek. We weten op dat moment de startdatum van jouw onderneming nog niet. In de definitieve offerte die je van ons ontvangt, nadat we alle documenten hebben beoordeeld, vind je de rente inclusief een eventuele renteopslag op de bestaande en aanvullende hypotheek.

Inkomensverklaring aanvragen

Een inkomensverklaring vraag je rechtstreeks aan bij een rekenexpert. Houd er rekening mee dat de rekenexpert kosten in rekening brengt voor het opstellen van een inkomensverklaring. Deze kosten betaal je zelf en rechtstreeks aan de rekenexpert. Op de website van de rekenexpert vind je de actuele tarieven.

In het renteaanbod dat je van ons hebt ontvangen vind je terug of de aanvullende NIBC Hypotheek met of zonder NHG is aangeboden. Geef dit bij het aanvragen van een inkomensverklaring door aan de rekenexpert zodat zij hier rekening mee houden bij het berekenen van jouw inkomen. In sommige gevallen moet de rekenexpert bij het berekenen van de hoogte van jouw inkomen er rekening mee houden of de hypotheek met of zonder NHG is. 

Let op: Omdat wij pas na ontvangst van alle documenten de definitieve beoordeling van de aanvullende NIBC Hypotheek kunnen uitvoeren, is het mogelijk dat de hypotheekaanvraag niet wordt goedgekeurd. De kosten die je hebt betaald voor een inkomensverklaring worden niet door ons vergoed. 

#009 Blue

Aanvullende informatie over inkomensverklaringen

Inkomensverklaring aanvragen

  • Er is voor zowel de bestaande als de aanvullende hypotheek zonder NHG een renteopslag van toepassing als je korter dan 3 jaar ondernemer bent. Deze renteopslag vervalt automatisch na 10 jaar.
  • De actuele renteopslag vind je terug in de definitieve offerte en bij onze actuele rentetarieven.
  • Bij het bepalen van het toetsinkomen hanteert de rekenexpert 90% van het berekende inkomen.
  • Zowel de kosten als de verwerkingstijden kunnen per rekenexpert verschillen, houd hier rekening mee bij het maken van jouw keuze.
  • Wordt de hypotheekaanvraag na ontvangst van alle documenten niet goedgekeurd? Dan worden de kosten die je hebt betaald voor een inkomensverklaring niet door ons vergoed.
  • Zijn jij en je partner beide ondernemer? Dan moet in elk geval één van jullie minimaal 3 jaar ondernemer zijn.
  • Een inkomensverklaring mag maximal 6 maanden oud zijn.

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht