Inloggen

Veilig bankieren bij NIBC

Spaar je bij NIBC? Dan mag je verwachten dat wij er alles aan doen om te zorgen dat je spaargeld veilig is. Maar ook jouw bijdrage is hiervoor van belang. Je leest hieronder wat NIBC doet voor de veiligheid van je spaargeld.

Veilig bankieren is onze prioriteit

Dagelijks transacties monitoren

Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij veilig kunt bankieren. Wist je bijvoorbeeld dat wij dagelijks alle transacties monitoren om witwaspraktijken te herkennen? Valt ons iets op? Dan vragen wij de klant waar het geld vandaan komt en kunnen wij om documenten vragen waar dat uit blijkt. 

Laptop Telefoon Koffie

Valse e-mails (phishing)

Phishing is de bekendste vorm van online fraude. Bij phishing sturen criminelen een e-mail die erg lijkt op een e-mail van de bank. NIBC verstuurt geen e-mails, waarin wij om inloggegevens vragen of met het verzoek om via een link in te loggen op MijnNIBC. Dergelijke e-mails zijn dus niet van NIBC. Criminelen proberen je te lokken naar een nepwebsite die erg lijkt op de site van de bank. Op die website word je meestal gevraagd om jouw gegevens en beveiligingscode in te vullen. Als je klikt op de links in de e-mail of op een link op de nepwebsite kunnen de criminelen ook ongemerkt malware op je computer installeren.

Start met sparen bij NIBC

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht