Inloggen
Sparen Grote Banken
Sparen 01 jan. 0001 00:00 CEST

Sparen bij Rabobank in verge­lijking met sparen bij NIBC

Deposito sparen bij Rabobank, omdat je daar al langer klant bent? Dat kan. Want de spaarrente stijgt. Klinkt mooi, denk je misschien. Dan wacht ik die stijging rustig af. Of je onderneemt nu al actie om het meeste uit je spaargeld te halen. Hoe? Wij vertellen je het.


Sparen bij de grote banken

Bijna de helft van de Nederlanders spaart alleen bij een grootbank zoals de Rabobank. Dat blijkt uit recent onderzoek van Geld.nl. Door de lagere rentes bij deze banken laten spaarders samen 1,8 miljard euro aan rente liggen. Een behoorlijk bedrag dus. Mooi voor de banken, maar een gemiste kans voor jou als spaarder.


Flexibel sparen

Er is een alternatief. Bij NIBC kun je flexibel sparen. Je behoudt gewoon je betaalrekening bij je huidige bank en koppelt die aan je nieuwe spaarrekening. De spaarrentes liggen gemiddeld hoger dan bij de Rabobank. Bovendien stijgt de rente sneller. Op lange termijn kan dat je dus een flink extra bedrag aan rente opleveren. Een minimale inleg is er niet. Op die manier is sparen toegankelijk voor iedereen.


Deposito sparen bij Rabobank

Deposito sparen is een goede optie als je je geld voor een langere periode kunt missen. Hiermee zet je je geld voor een bepaalde periode vast tegen een vaste rente. Bij NIBC open je al een depositorekening voor een periode van 3 maanden. Tegen een gunstige rente. Benieuwd? Check de actuele deposito rentes.

Bij de Rabobank kun je op dit moment geen deposito spaarrekening openen. Wel biedt de Rabobank Doelsparen voor spaarders die hun geld langer willen wegzetten. Maar de rente ligt hierbij een stuk lager dan de deposito rente van NIBC.


Spaarrente vergelijking Rabobank en NIBC

Volgens het onderzoek van geld.nl weet 35% van de Nederlanders hun huidige spaarrente niet. Zonde, want dit kan veel verschil maken. De actuele spaarrentes van Rabobank variëren, maar liggen over het algemeen lager dan die van NIBC. Het is dus zeker de moeite waard om de actuele spaarrentes van beide banken regelmatig te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld op een vergelijkssite als independer.nl.
Bij NIBC spaar je dus makkelijk én met een hogere rente. Wat wil je nog meer? Open snel een spaarrekening bij NIBC!

Open een spaarrekening

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht